
Zelenjavni narastek s sirom
Zelenjavni narastek s sirom

Sestavine
- 50 g masla
- 50 g moke
- 2 žlički gorčice v prahu
- 6 dl mleka
- 200 g poltrdega sira
- 2 velika krompirja
- 1 glava brokolija
- 200 g zamrznjenega graha
- majhen šopek drobnjaka
- 1 glava cvetače

5 receptov za lazanjo, ki vas bodo navdušili
Kakšna sreča, da je Italija tako blizu, da se je vpliv njene kuhinje tako lepo udomačil tudi pri nas. In še večja sreča, da je njihova kulinarika tako dostopna!

Yuzu: sadež, ki je navdušil svet kulinarike
Yuzu postaja zvezda vrhunske kulinarike in sodobne miksologije. S svojo posebno kombinacijo okusov in kompleksnih arom yuzu zlahka navduši.

Kremast, naraven in slasten: jagodni sladoled iz domače kuhinje
Ta recept bo prišel prav vsem, ki nimate strojčka za sladoled. Naredili boste res slasten in kremast sladoled.
Sestavine
- 50 g masla
- 50 g moke
- 2 žlički gorčice v prahu
- 6 dl mleka
- 200 g poltrdega sira
- 2 velika krompirja
- 1 glava brokolija
- 200 g zamrznjenega graha
- majhen šopek drobnjaka
- 1 glava cvetače
Postopek
Sir naribamo. Krompir operemo, olupimo in narežemo na kolobarje. Brokoli in cvetačo očistimo in narežemo na cvetove. V ponvi stopimo maslo in na njem kakšno minuto pražimo moko in gorčico v prahu. Postopoma prilivamo mleko in neprestano mešamo, da se ne naredijo grudice. Kuhamo in mešamo, da nastane gost bešamel, odstranimo ga z ognja in omaki primešamo pest sira.
Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir 5 minut kuhamo v vreli vodi, nato mu dodamo še brokoli in cvetačo ter kuhamo še 3 minute. Nazadnje dodamo še grah in ga kuhamo eno minuto. Vso zelenjavo dobro odcedimo, nekaj krompirja prihranimo, preostalo zelenjavo pa skupaj s sesekljanim drobnjakom zmešamo s pripravljeno omako. Vse skupaj stresemo v nepregoren pekač, po vrhu razporedimo krompirjeve rezine in posujemo s preostalim sirom. Pečemo približno 20 do 25 minut, da nastane hrustljava skorja zlate barve. Še toplo postrežemo.