Kaj boste skuhali danes?
Zelenjavna osnova
Zelenjavna osnova
Čas priprave
/
Zahtevnost
Enostavno
Količina
2,5 litra
Oznake
Sestavine
- 0,5 kg jušne zelenjave (čebula, zelena, korenje, por)
- 3 l vode
Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 0,5 kg jušne zelenjave (čebula, zelena, korenje, por)
- 3 l vode
Postopek
1
Vse sestavine kuhamo eno uro in pol. Med kuhanjem lahko dodamo tudi ostanke druge zelenjave. Ko je kuhano, precedimo in zelenjavo zavržemo. To osnovo lahko uporabimo tudi pri pripravi nekaterih ribjih jedi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vampi v juhi
40 min
Enostavno
Sočen veganski hruškov kolač
1 h 15 min
Srednje zahtevno
Solata s piščancem in sezamom
20 min
Enostavno