
Zelenjavna osnova
Zelenjavna osnova
Čas priprave
/
Zahtevnost
Enostavno
Količina
2,5 litra
Oznake

Sestavine
- 0,5 kg jušne zelenjave (čebula, zelena, korenje, por)
- 3 l vode
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 0,5 kg jušne zelenjave (čebula, zelena, korenje, por)
- 3 l vode
Postopek
1
Vse sestavine kuhamo eno uro in pol. Med kuhanjem lahko dodamo tudi ostanke druge zelenjave. Ko je kuhano, precedimo in zelenjavo zavržemo. To osnovo lahko uporabimo tudi pri pripravi nekaterih ribjih jedi.