Kaj boste skuhali danes?
Veseli čokoladni snežaki
Zimske počitnice naj ne minejo brez delanja snežaka
Veseli čokoladni snežaki
Zimske počitnice naj ne minejo brez delanja snežaka
Sestavine
čokoladni mafini
- 250 g moke
- 25 g kakava v prahu
- 2 žlički pecilnega praška
- ½ žličke sode bikarbone
- 85 g jedilne čokolade
- 85 g bele čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 2 stepeni jajci
- 2,8 dl kisle smetane
- 85 g rjavega sladkorja
- 85 g masla
- maslo ali papirčki za pekač
krema
- 500 g maskarponeja
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 2 dl sladke smetane
glavice
- 80 g kokosove moke
- 60 g kisle smetane
- 20 g sladkorja v prahu
- drobni čokoladni bombončki za oči in gumbke
- drobni rdeči bombončki za noske
- mali in veliki dvojni čokoladni piškoti za klobuke
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
čokoladni mafini
- 250 g moke
- 25 g kakava v prahu
- 2 žlički pecilnega praška
- ½ žličke sode bikarbone
- 85 g jedilne čokolade
- 85 g bele čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 2 stepeni jajci
- 2,8 dl kisle smetane
- 85 g rjavega sladkorja
- 85 g masla
- maslo ali papirčki za pekač
krema
- 500 g maskarponeja
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 2 dl sladke smetane
glavice
- 80 g kokosove moke
- 60 g kisle smetane
- 20 g sladkorja v prahu
- drobni čokoladni bombončki za oči in gumbke
- drobni rdeči bombončki za noske
- mali in veliki dvojni čokoladni piškoti za klobuke
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač za mafine z 12 vdolbinami namastimo ali obložimo s papirčki. Vse 3 vrste čokolade nasekljamo na koščke. V veliki skledi zmešamo moko, kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono in vso čokolado. V drugi skledi dobro stepemo jajca s sladkorjem in stopljenim maslom. Dodamo kislo smetano in dobro premešamo. Mokre sestavine dodamo suhim in na hitro premešamo z metlico za sneg, tako da je masa še malo grudasta, nato jo razdelimo v 12 vdolbin pekača.
Pečemo 20 minut, da mafini lepo narastejo. Potem pečico ugasnemo, vendar pustimo kolačke še 15 minut v njej. Nato jih vzamemo iz pekača in ohladimo.
Za kremo penasto zmešamo maskarpone, sladko smetano in sladkor. Za glavice zmešamo kokosovo moko, sladkor in kislo smetano in iz mase oblikujemo 12 kroglic. Na ohlajene mafine nabrizgamo kremo in nanjo posadimo glavice. Vsako okrasimo s čokoladnimi bombončki za oči in gumbke ter z rdečim bombončkom za nosek. Nazadnje snežakom na glave poveznemo še pol velikega in en mali piškot, ki ju zlepimo s kremo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletni mošnjički s feto in zelišči
Popolna cezarjeva solata
Cezarjevo solato lahko naredimo zelo na hitro. Lahko pa si vzamemo čas in sestavimo popolno cezarjevo solato. Ključ je v detajlih in ko jih obvladate, vas čaka resnično izjemen rezultat.
Čokoladni ganaš s krhko karamelo
Fin ganaš, ki očara tudi najzahtevnejše goste