
Veseli čokoladni snežaki
Zimske počitnice naj ne minejo brez delanja snežaka
Veseli čokoladni snežaki
Zimske počitnice naj ne minejo brez delanja snežaka

Sestavine
čokoladni mafini
- 250 g moke
- 25 g kakava v prahu
- 2 žlički pecilnega praška
- ½ žličke sode bikarbone
- 85 g jedilne čokolade
- 85 g bele čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 2 stepeni jajci
- 2,8 dl kisle smetane
- 85 g rjavega sladkorja
- 85 g masla
- maslo ali papirčki za pekač
krema
- 500 g maskarponeja
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 2 dl sladke smetane
glavice
- 80 g kokosove moke
- 60 g kisle smetane
- 20 g sladkorja v prahu
- drobni čokoladni bombončki za oči in gumbke
- drobni rdeči bombončki za noske
- mali in veliki dvojni čokoladni piškoti za klobuke
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
čokoladni mafini
- 250 g moke
- 25 g kakava v prahu
- 2 žlički pecilnega praška
- ½ žličke sode bikarbone
- 85 g jedilne čokolade
- 85 g bele čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 2 stepeni jajci
- 2,8 dl kisle smetane
- 85 g rjavega sladkorja
- 85 g masla
- maslo ali papirčki za pekač
krema
- 500 g maskarponeja
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 2 dl sladke smetane
glavice
- 80 g kokosove moke
- 60 g kisle smetane
- 20 g sladkorja v prahu
- drobni čokoladni bombončki za oči in gumbke
- drobni rdeči bombončki za noske
- mali in veliki dvojni čokoladni piškoti za klobuke
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač za mafine z 12 vdolbinami namastimo ali obložimo s papirčki. Vse 3 vrste čokolade nasekljamo na koščke. V veliki skledi zmešamo moko, kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono in vso čokolado. V drugi skledi dobro stepemo jajca s sladkorjem in stopljenim maslom. Dodamo kislo smetano in dobro premešamo. Mokre sestavine dodamo suhim in na hitro premešamo z metlico za sneg, tako da je masa še malo grudasta, nato jo razdelimo v 12 vdolbin pekača.
Pečemo 20 minut, da mafini lepo narastejo. Potem pečico ugasnemo, vendar pustimo kolačke še 15 minut v njej. Nato jih vzamemo iz pekača in ohladimo.
Za kremo penasto zmešamo maskarpone, sladko smetano in sladkor. Za glavice zmešamo kokosovo moko, sladkor in kislo smetano in iz mase oblikujemo 12 kroglic. Na ohlajene mafine nabrizgamo kremo in nanjo posadimo glavice. Vsako okrasimo s čokoladnimi bombončki za oči in gumbke ter z rdečim bombončkom za nosek. Nazadnje snežakom na glave poveznemo še pol velikega in en mali piškot, ki ju zlepimo s kremo.