© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni ganaš s krhko karamelo

Fin ganaš, ki očara tudi najzahtevnejše goste

Čokoladni ganaš s krhko karamelo

Fin ganaš, ki očara tudi najzahtevnejše goste

Čas priprave 35 min + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladni ganas s krhko karamelo

Sestavine

  • 75 g temne čokolade
  • 1 dl sladke smetane

karamelna omaka

  • 50 g mehkega rjavega sladkorja
  • 50 g masla
  • 0,75 dl sladke smetane

krhka karamela

  • 150 g sladkorja
  • 100 g blanširanih lešnikov
  • ½ žličke morske soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 75 g temne čokolade
  • 1 dl sladke smetane

karamelna omaka

  • 50 g mehkega rjavega sladkorja
  • 50 g masla
  • 0,75 dl sladke smetane

krhka karamela

  • 150 g sladkorja
  • 100 g blanširanih lešnikov
  • ½ žličke morske soli

Postopek

1

Čokolado nalomimo na koščke in jo damo v večjo skledo. Smetano segrejemo in jo, tik preden zavre, prilijemo čokoladi. Pustimo 5 minut, da se čokolada stopi, nato premešamo, da dobimo gladko kremo. Damo jo na stran in počakamo, da se zgosti in ohladi. Do uporabe jo postavimo v hladilnik.

2

Pripravimo karamelno omako. Sladkor in maslo segrejemo v ponvi, da se stopita. Dodamo smetano in zavremo. Odstavimo in ohladimo.

3

Pripravimo še krhko karamelo. Velik nizek pekač obložimo s papirjem za peko. V ponev z debelim dnom damo sladkor in 4 žlice vode. Zmes segrevamo, ne da bi jo mešali. Ko se zlato rjavo obarva, vmešamo sesekljane lešnike in zlijemo v pekač (plast naj bo tanka). Posujemo z morsko soljo in pustimo, da se strdi.

4

Vsak krožnik pokapamo z malo omake. Veliko žlico segrejemo v kozarcu z vročo vodo in z njo zajamemo čokoladno kremo. Na vsak krožnik damo eno žlico čokoladne kreme. Krhko karamelo nalomimo na kose. V vsako porcijo kreme zataknemo kos karamele. Posujemo z nadrobljenimi delci karamele in ščepom morske soli ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.