© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Veganska rožičeva potica s suhimi figami

Potica s katero boste presegli svoje babice

Veganska rožičeva potica s suhimi figami

Potica s katero boste presegli svoje babice

Čas priprave 1 h 50 min + vzhajanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 1 večja potica ali 2 manjši
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
veganska-roziceva-potica-s-suhimi-figami_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 600 g črne, pirine ali polnozrnate moke
  • 40 g svežega kvasa
  • 120 g kokosove maščobe ali margarine
  • pribl. 5 dl riževega napitka oz. po potrebi
  • 100 g agavinega sirupa ali 150 g riževega slada
  • ščepec soli

nadev

  • lupina 1 limone
  • 250 g rožičeve moke
  • 5 dl riževega mleka
  • 250 g mletih suhih fig
  • 3 naribana jabolka
  • 50 g kokosove maščobe
  • 50 g agavinega sirupa
  • 1 žlička cimeta
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

testo

  • 600 g črne, pirine ali polnozrnate moke
  • 40 g svežega kvasa
  • 120 g kokosove maščobe ali margarine
  • pribl. 5 dl riževega napitka oz. po potrebi
  • 100 g agavinega sirupa ali 150 g riževega slada
  • ščepec soli

nadev

  • lupina 1 limone
  • 250 g rožičeve moke
  • 5 dl riževega mleka
  • 250 g mletih suhih fig
  • 3 naribana jabolka
  • 50 g kokosove maščobe
  • 50 g agavinega sirupa
  • 1 žlička cimeta

Postopek

1

Najprej pripravimo testo tako, da v 2 dl riževega napitka damo kvas skupaj z eno žlico črne moke in postavimo za 10 minut na toplo.

2

 

V posodo za mešanje damo preostalo moko in stopljeno maščobo s preostalim riževim napitkom. Dodamo še sirup ali rižev slad, sol, nastrgano limonovo lupino in kvasno mešanico. Dobro pregnetemo, da dobimo srednje mehko testo; če je treba dodamo še malo moke oziroma tekočine. Preložimo v posodo za vzhajanje, kjer naj na toplem vzhaja 1 do 2 uri.

 

3

Medtem pripravimo nadev. Rožičevo moko stresemo v riževo mleko in segrevamo do vrenja. Nato odstavimo z ognja in dodamo maščobo. Ko se ta razpusti, dodamo še preostale sestavine in zmešamo v lepo mazav nadev.

4

Vzhajano testo razvaljamo na 1 cm debelo in premažemo z nadevom, le ob robovih pustimo 2 cm testa brez nadeva. Potico zvijemo, jo preložimo v okrogel model in še enkrat približno pol ure vzhajamo.

5

Pečico segrejemo na 160 ˚C. Preden damo potico v pečico, jo večkrat do dna prebodemo z iglo. Pečemo 10 minut na 160 ˚C, nato pa še 35 minut na 130 ˚C.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.