
Kaj boste skuhali danes?
Veganska rožičeva potica s suhimi figami
Potica s katero boste presegli svoje babice
Veganska rožičeva potica s suhimi figami
Potica s katero boste presegli svoje babice

Sestavine
testo
- 600 g črne, pirine ali polnozrnate moke
- 40 g svežega kvasa
- 120 g kokosove maščobe ali margarine
- pribl. 5 dl riževega napitka oz. po potrebi
- 100 g agavinega sirupa ali 150 g riževega slada
- ščepec soli
nadev
- lupina 1 limone
- 250 g rožičeve moke
- 5 dl riževega mleka
- 250 g mletih suhih fig
- 3 naribana jabolka
- 50 g kokosove maščobe
- 50 g agavinega sirupa
- 1 žlička cimeta

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
testo
- 600 g črne, pirine ali polnozrnate moke
- 40 g svežega kvasa
- 120 g kokosove maščobe ali margarine
- pribl. 5 dl riževega napitka oz. po potrebi
- 100 g agavinega sirupa ali 150 g riževega slada
- ščepec soli
nadev
- lupina 1 limone
- 250 g rožičeve moke
- 5 dl riževega mleka
- 250 g mletih suhih fig
- 3 naribana jabolka
- 50 g kokosove maščobe
- 50 g agavinega sirupa
- 1 žlička cimeta
Postopek
Najprej pripravimo testo tako, da v 2 dl riževega napitka damo kvas skupaj z eno žlico črne moke in postavimo za 10 minut na toplo.
V posodo za mešanje damo preostalo moko in stopljeno maščobo s preostalim riževim napitkom. Dodamo še sirup ali rižev slad, sol, nastrgano limonovo lupino in kvasno mešanico. Dobro pregnetemo, da dobimo srednje mehko testo; če je treba dodamo še malo moke oziroma tekočine. Preložimo v posodo za vzhajanje, kjer naj na toplem vzhaja 1 do 2 uri.
Medtem pripravimo nadev. Rožičevo moko stresemo v riževo mleko in segrevamo do vrenja. Nato odstavimo z ognja in dodamo maščobo. Ko se ta razpusti, dodamo še preostale sestavine in zmešamo v lepo mazav nadev.
Vzhajano testo razvaljamo na 1 cm debelo in premažemo z nadevom, le ob robovih pustimo 2 cm testa brez nadeva. Potico zvijemo, jo preložimo v okrogel model in še enkrat približno pol ure vzhajamo.
Pečico segrejemo na 160 ˚C. Preden damo potico v pečico, jo večkrat do dna prebodemo z iglo. Pečemo 10 minut na 160 ˚C, nato pa še 35 minut na 130 ˚C.
Priljubljeni recepti
Čokoladno deblo
Ta čudovita božična rulada simbolizira tradicionalno božično poleno, ki so ga v preteklosti kurili za srečo in toplino v prazničnih dneh.