© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Veganska panakota

Ta veganska sladica je naravnost slastna!

Veganska panakota

Ta veganska sladica je naravnost slastna!

Čas priprave 20 min + ohlajanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
PANNA COTTA WITH APRICOT COMPOTEP126-128

Sestavine

  • 3 lističi želatine (ali agar agar)
  • 5 dl sojinega napitka
  • lupina 1 limone
  • 1 vaniljev strok
  • kanček ruma ali brendija
  • 25 g rjavega sladkorja
  • marelični kompot za prilogo

Sestavine

  • 3 lističi želatine (ali agar agar)
  • 5 dl sojinega napitka
  • lupina 1 limone
  • 1 vaniljev strok
  • kanček ruma ali brendija
  • 25 g rjavega sladkorja
  • marelični kompot za prilogo

Postopek

1

Želatino potopimo v mrzlo vodo in pustimo namakati 5 minut. Vaniljev strok vzdolžno prerežemo. V kozico vlijemo sojin napitek, dodamo koščke limonove lupine, vaniljev strok, sladkor, rum in segrejemo do vretja. Kozico umaknemo z ognja in v sojino mleko vmešamo ožeto želatino.

2

Mlečno zmes pustimo ohlajati 10 minut, nato jo precedimo in razdelimo v štiri skodelice. Pokrijemo jih in postavimo v hladilnik za približno uro in pol, da se zmes strdi. Panakoto zvrnemo na postrežni krožnik in postrežemo z mareličnim kompotom.

Priljubljeni recepti

Rustikalna zelenjavna juha

Zelenjavna juha, ki diši po domu.

45 min
Enostavno

Škampova osnova chefa Tomaža Kavčiča

Oklepe rakov je škoda zavreči, saj iz njih lahko izvabimo izjemne okuse.

Enostavno

Požgani ajdovi žganci

Požgani žganci so značilni za Koroško in dele Štajerske, a v vsaki slovenski pokrajini pripravljajo žgance nekoliko drugače.

25 min
Enostavno

Pomarančno-jogurtovi šarkeljčki z roza prelivom

Ljubki mini šarklji z navdušujočim prelivom

35 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.