
Veganska panakota
Ta veganska sladica je naravnost slastna!
Veganska panakota
Ta veganska sladica je naravnost slastna!

Sestavine
- 3 lističi želatine (ali agar agar)
- 5 dl sojinega napitka
- lupina 1 limone
- 1 vaniljev strok
- kanček ruma ali brendija
- 25 g rjavega sladkorja
- marelični kompot za prilogo
Preberite tudi

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.

Retro rezine za nostalgike
Odkrijte recepte za nostalgične sladke rezine, ki vas s prvim grižljajem popeljejo v brezskrbne čase otroštva. Privoščite si sladek spomin!
Sestavine
- 3 lističi želatine (ali agar agar)
- 5 dl sojinega napitka
- lupina 1 limone
- 1 vaniljev strok
- kanček ruma ali brendija
- 25 g rjavega sladkorja
- marelični kompot za prilogo
Postopek
Želatino potopimo v mrzlo vodo in pustimo namakati 5 minut. Vaniljev strok vzdolžno prerežemo. V kozico vlijemo sojin napitek, dodamo koščke limonove lupine, vaniljev strok, sladkor, rum in segrejemo do vretja. Kozico umaknemo z ognja in v sojino mleko vmešamo ožeto želatino.
Mlečno zmes pustimo ohlajati 10 minut, nato jo precedimo in razdelimo v štiri skodelice. Pokrijemo jih in postavimo v hladilnik za približno uro in pol, da se zmes strdi. Panakoto zvrnemo na postrežni krožnik in postrežemo z mareličnim kompotom.