
Pomarančno-jogurtovi šarkeljčki z roza prelivom
Ljubki mini šarklji z navdušujočim prelivom
Pomarančno-jogurtovi šarkeljčki z roza prelivom
Ljubki mini šarklji z navdušujočim prelivom

Sestavine
- 80 g mletih mandljev
- 80 g pšenične bele moke
- 80 g pirine bele moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 1⁄2 žličke mletega kardamoma
- 130 g grškega jogurta
- 4 velika jajca
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 150 g kokosovega olja (stopljenega in ohlajenega)
- lupinica in sok 2 rdečih pomaranč in 1⁄2 limone
- 12 mini silikonskih modelčkov za šarklje
preliv
- ščep soli
- 4 žlice camparija
- lupinica in sok 1⁄2 rdeče pomaranče
- 2 žlici navadnega jogurta
- 80 g sladkorja v prahu

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 80 g mletih mandljev
- 80 g pšenične bele moke
- 80 g pirine bele moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 1⁄2 žličke mletega kardamoma
- 130 g grškega jogurta
- 4 velika jajca
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 150 g kokosovega olja (stopljenega in ohlajenega)
- lupinica in sok 2 rdečih pomaranč in 1⁄2 limone
- 12 mini silikonskih modelčkov za šarklje
preliv
- ščep soli
- 4 žlice camparija
- lupinica in sok 1⁄2 rdeče pomaranče
- 2 žlici navadnega jogurta
- 80 g sladkorja v prahu
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Obe moki in mandlje presejemo v skledo skupaj z 1 žličko pecilnega praška, soljo in kardamomom ter narahlo pomešamo z metlico. V drugi skledi jogurt zmešamo s še eno žličko pecilnega praška. V skledi samostoječega mešalnika stepamo jajca in sladkor 3 do 4 minute, da nastane svetla penasta masa.
V jajčno zmes presejemo polovico mešanice mok in jo narahlo vmešamo z veliko žlico ali silikonsko lopatico, pri tem pazimo, da ne odstranimo preveč zraka. Ko so sestavine povezane, narahlo vmešamo še jogurt. Na maso presejemo preostalo moko in previdno vmešamo tudi to. Zdaj ob stranicah posode prilijemo kokosovo olje in ga vmešamo previdno, a hitro. Nazadnje dodamo še citrusno lupinico in sok ter spet narahlo vmešamo. Dobiti moramo kremasto in zračno testo.
Maso nalijemo v silikonske modelčke, ki smo jih postavili na velik plitev pekač. Pečemo 20 do 25 minut ali toliko časa, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino šarkeljčkov, čist, ko ga izvlečemo. Šarkeljčke zvrnemo iz modelčkov in jih ohladimo na kuhinjski mrežici.
Za preliv campari segrevamo v kozici, da povre na 1 žlico, nato ga prelijemo v skledico in ohladimo. Z metlico vmešamo pomarančno lupinico in sok, sol in jogurt ter na mešanico presejemo sladkor v prahu. Z metlico mešamo, da dobimo gladek preliv in z njim pokapamo šarkeljčke.