
Torta iz panetona z maskarponejevo kremo
Torta iz panetona z maskarponejevo kremo

Sestavine
- 500-gramski paneton s kandiranim sadjem (lahko čokoladna različica)
- 500 g maskarponeja
- jedilne srebrne kroglice za okras (po želji)
sirup
- lupina 1 pomaranče
- 2 žlici sladkorja
- sok 2 pomaranč
- 1 žlica pomarančnega likerja (npr. grand marnier)
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 500-gramski paneton s kandiranim sadjem (lahko čokoladna različica)
- 500 g maskarponeja
- jedilne srebrne kroglice za okras (po želji)
sirup
- lupina 1 pomaranče
- 2 žlici sladkorja
- sok 2 pomaranč
- 1 žlica pomarančnega likerja (npr. grand marnier)
Postopek
Najprej pripravimo sirup. Vse sestavine počasi segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi, nato kuhamo kako minuto, da se sirup zgosti. Pustimo, da se ohladi.
Medtem panetonu odrežemo zaobljeni vrh (s katerim se lahko posladkamo posebej!). Panetone z nazobčanim nožem za kruh vodoravno razrežemo na 4 plasti. Temeljito razmešamo maskarpone, nastrgano pomarančno lupino in sladkor.
Sestavimo torto. Vsak oblat pokapamo z malce pomarančnega sirupa in premažemo z 2 žlicama maskarponejeve kreme. Sestavljeno sladico premažemo s preostalo kremo in naredimo valovito površino; najlaže bo šlo s paletnim nožem. Po želji potresemo s srebrnimi kroglicami in takoj postrežemo. Torta lahko 2 uri počaka v hladilniku; v tem primeru jo potresemo s kroglicami, tik preden jo postavimo na mizo.