
Torta iz panetona z maskarponejevo kremo
Torta iz panetona z maskarponejevo kremo

Sestavine
- 500-gramski paneton s kandiranim sadjem (lahko čokoladna različica)
- 500 g maskarponeja
- jedilne srebrne kroglice za okras (po želji)
sirup
- lupina 1 pomaranče
- 2 žlici sladkorja
- sok 2 pomaranč
- 1 žlica pomarančnega likerja (npr. grand marnier)
Preberite tudi

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?
Sestavine
- 500-gramski paneton s kandiranim sadjem (lahko čokoladna različica)
- 500 g maskarponeja
- jedilne srebrne kroglice za okras (po želji)
sirup
- lupina 1 pomaranče
- 2 žlici sladkorja
- sok 2 pomaranč
- 1 žlica pomarančnega likerja (npr. grand marnier)
Postopek
Najprej pripravimo sirup. Vse sestavine počasi segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi, nato kuhamo kako minuto, da se sirup zgosti. Pustimo, da se ohladi.
Medtem panetonu odrežemo zaobljeni vrh (s katerim se lahko posladkamo posebej!). Panetone z nazobčanim nožem za kruh vodoravno razrežemo na 4 plasti. Temeljito razmešamo maskarpone, nastrgano pomarančno lupino in sladkor.
Sestavimo torto. Vsak oblat pokapamo z malce pomarančnega sirupa in premažemo z 2 žlicama maskarponejeve kreme. Sestavljeno sladico premažemo s preostalo kremo in naredimo valovito površino; najlaže bo šlo s paletnim nožem. Po želji potresemo s srebrnimi kroglicami in takoj postrežemo. Torta lahko 2 uri počaka v hladilniku; v tem primeru jo potresemo s kroglicami, tik preden jo postavimo na mizo.