© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Temna telečja osnova

Temna telečja osnova

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 2,5 litra
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jusne osnove in omake

Sestavine

  • 2,5 kg drobno nasekanih telečjih kosti oz. obrezkov mesa
  • ostanki slanine in/ali prekajene kosti
  • 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenček, por, zelena, koren peteršilja)
  • timijan
  • lovor
  • malo maščobe
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 3 l vode

Sestavine

  • 2,5 kg drobno nasekanih telečjih kosti oz. obrezkov mesa
  • ostanki slanine in/ali prekajene kosti
  • 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenček, por, zelena, koren peteršilja)
  • timijan
  • lovor
  • malo maščobe
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 3 l vode

Postopek

1

Na maščobi svetlo opražimo kosti ali jih popečemo v pečici. V ponvi na malo olja prepražimo paradižnikovo mezgo. Ta da temni osnovi barvo in okus; dalj časa jo pražimo, temnejša je osnova. Dodamo prepražene kosti (lahko tudi ostanke slanine), jušno zelenjavo, začimbe in še nekaj časa pražimo, zalijemo in kuhamo 4 ure. Kuhano precedimo skozi krpo.

Priljubljeni recepti

Telečji narastek

Slasten narastek za vse ljubitelje teletine.

Enostavno

Česnova pica s paradižnikom in mocarelo

Spečemo jo v pečici ali na žaru

20 min
Enostavno

Bržole z omako iz grozdja in korenovk

Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.