
Tartufi s 70 % čokolado
Tartufi s 70 % čokolado

Sestavine
- 450 g 70 % čokolade v koščkih
- 2,5 dl sladke smetane
- 500 g 70 % čokolade za obliv
- kakav v prahu 22/24*

Pisana in slastna paella brez mesa
Številni ob besedi paella najprej pomislimo na morske sadeže in piščanca, a tudi brez teh sestavin lahko na mizo postavimo slastno paello.

Murkov zos in druge (pretežno štajerske) dobrote s kumarami
Vsi, ki so odraščali vzhodno od Trojan, gotovo vedo, da poletje ne mine brez murkovega zosa. Vsi ostali se verjetno sprašujejo, kaj so murke.

Kombuča: recepti, triki in razlogi, zakaj je tako priljubljena
Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.
Sestavine
- 450 g 70 % čokolade v koščkih
- 2,5 dl sladke smetane
- 500 g 70 % čokolade za obliv
- kakav v prahu 22/24*
Postopek
Smetano zavremo, z njo prelijemo čokolado in mešamo, da dobimo gladko zmes. Počakamo, da se ohladi do približno 30 °C, vzamemo brizgalno vrečko ali čajno žličko in oblikujemo majhne kupčke, težke približno en dekagram. Pustimo jih stati približno 3 ure, nato z dlanmi oblikujemo kroglice, ki naj bi spominjale na tartufe. Pomočimo jih v stopljeno čokolado in takoj povaljamo v kakavu.
Nasvet
* Oznaka 22/24 pomeni, da je vsebnost maščobe v kakavu v prahu med 22 in 24 odstotki.