
Kaj boste skuhali danes?
Kavni tartufi
Kavni tartufi

Sestavine
- 450 g 70 % čokolade v koščkih
- 2,5 dl sladke smetane
- 5 g nescafeja
- 25 g drobno mlete kave (100 % arabike)
- 30 g kavnega likerja
- 500 g 70 % čokolade za obliv
- mešanica sladkorja v prahu in drobno mlete kave

Ponarejena pašticada, ki jo bodo otroci oboževali
V tokratni kuharski oddaji Kvarnerke na Aktual TV je voditeljica Maja Škufca kuhalnico prepustila posebni gostji – Meliti Maslak iz Reke.


Tri jesenske sladice, ki bodo na meniju še ta teden
Poletje nas je razvajalo s svežino, a tudi jesenski okusi niso kar tako. Jabolka, hruške in slive smo skrili v jesenske sladice, ki prepričajo z aromo in izgledom.
Sestavine
- 450 g 70 % čokolade v koščkih
- 2,5 dl sladke smetane
- 5 g nescafeja
- 25 g drobno mlete kave (100 % arabike)
- 30 g kavnega likerja
- 500 g 70 % čokolade za obliv
- mešanica sladkorja v prahu in drobno mlete kave
Postopek
Smetano zavremo, z njo prelijemo čokolado, dodamo v kavnem likerju raztopljeni kavi in mešamo, da dobimo gladko zmes. Počakamo, da se ohladi do približno 30 °C, vzamemo brizgalno vrečko ali čajno žličko in oblikujemo majhne kupčke, težke približno en dekagram. Pustimo jih stati približno 3 ure, nato z dlanmi oblikujemo kroglice, ki naj bi spominjale na tartufe. Pomočimo jih v stopljeno čokolado in takoj povaljamo v mešanici sladkorja v prahu in kave.