© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kavni tartufi

Kavni tartufi

Čas priprave 40 min + hlajenje + čakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 60–70 tartufov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kavni tartufi

Sestavine

  • 450 g 70 % čokolade v koščkih
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 5 g nescafeja
  • 25 g drobno mlete kave (100 % arabike)
  • 30 g kavnega likerja
  • 500 g 70 % čokolade za obliv
  • mešanica sladkorja v prahu in drobno mlete kave
recept na preizkusnji narastek ajda.jpg

Okus tradicije: narastek iz ajdove kaše z orehi

Ajdov narastek z orehi je jed, ki nas popelje v preteklost, v čas, ko je bila preprosta ajdova kaša osnova vsakodnevne prehrane. Je izvrstna izbira za vse, ki želite okusiti bogato dediščino slovenskih jedi, ob tem pa uživati ​​v zdravih in naravnih sestavinah.

Sestavine

  • 450 g 70 % čokolade v koščkih
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 5 g nescafeja
  • 25 g drobno mlete kave (100 % arabike)
  • 30 g kavnega likerja
  • 500 g 70 % čokolade za obliv
  • mešanica sladkorja v prahu in drobno mlete kave

Postopek

1

Smetano zavremo, z njo prelijemo čokolado, dodamo v kavnem likerju raztopljeni kavi in mešamo, da dobimo gladko zmes. Počakamo, da se ohladi do približno 30 °C, vzamemo brizgalno vrečko ali čajno žličko in oblikujemo majhne kupčke, težke približno en dekagram. Pustimo jih stati približno 3 ure, nato z dlanmi oblikujemo kroglice, ki naj bi spominjale na tartufe. Pomočimo jih v stopljeno čokolado in takoj povaljamo v mešanici sladkorja v prahu in kave.

Priljubljeni recepti

Svinjska pečenka s porom

Ta svinjska pečenka bo potešila vaše želodčke.

2 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.