© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kavni tartufi

Kavni tartufi

Čas priprave 40 min + hlajenje + čakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 60–70 tartufov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kavni tartufi

Sestavine

  • 450 g 70 % čokolade v koščkih
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 5 g nescafeja
  • 25 g drobno mlete kave (100 % arabike)
  • 30 g kavnega likerja
  • 500 g 70 % čokolade za obliv
  • mešanica sladkorja v prahu in drobno mlete kave
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 450 g 70 % čokolade v koščkih
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 5 g nescafeja
  • 25 g drobno mlete kave (100 % arabike)
  • 30 g kavnega likerja
  • 500 g 70 % čokolade za obliv
  • mešanica sladkorja v prahu in drobno mlete kave

Postopek

1

Smetano zavremo, z njo prelijemo čokolado, dodamo v kavnem likerju raztopljeni kavi in mešamo, da dobimo gladko zmes. Počakamo, da se ohladi do približno 30 °C, vzamemo brizgalno vrečko ali čajno žličko in oblikujemo majhne kupčke, težke približno en dekagram. Pustimo jih stati približno 3 ure, nato z dlanmi oblikujemo kroglice, ki naj bi spominjale na tartufe. Pomočimo jih v stopljeno čokolado in takoj povaljamo v mešanici sladkorja v prahu in kave.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.