
Kavni tartufi
Kavni tartufi

Sestavine
- 450 g 70 % čokolade v koščkih
- 2,5 dl sladke smetane
- 5 g nescafeja
- 25 g drobno mlete kave (100 % arabike)
- 30 g kavnega likerja
- 500 g 70 % čokolade za obliv
- mešanica sladkorja v prahu in drobno mlete kave

Jesenska sladica z robidami in topljeno smetano, ki vas bo očarala
Ko se poletje nagne proti jeseni, narava ponudi svoje zadnje sladke plodove. Med njimi kraljujejo robidnice – globoko vijolične, rahlo kiselkaste in čudovito aromatične.

Je opraskana teflonska ponev res nevarna?
Teflonske ponve, torej ponve s prevleko proti prijemanju, so danes nepogrešljiv del skoraj vsake kuhinje.

Okus tradicije: narastek iz ajdove kaše z orehi
Ajdov narastek z orehi je jed, ki nas popelje v preteklost, v čas, ko je bila preprosta ajdova kaša osnova vsakodnevne prehrane. Je izvrstna izbira za vse, ki želite okusiti bogato dediščino slovenskih jedi, ob tem pa uživati v zdravih in naravnih sestavinah.
Sestavine
- 450 g 70 % čokolade v koščkih
- 2,5 dl sladke smetane
- 5 g nescafeja
- 25 g drobno mlete kave (100 % arabike)
- 30 g kavnega likerja
- 500 g 70 % čokolade za obliv
- mešanica sladkorja v prahu in drobno mlete kave
Postopek
Smetano zavremo, z njo prelijemo čokolado, dodamo v kavnem likerju raztopljeni kavi in mešamo, da dobimo gladko zmes. Počakamo, da se ohladi do približno 30 °C, vzamemo brizgalno vrečko ali čajno žličko in oblikujemo majhne kupčke, težke približno en dekagram. Pustimo jih stati približno 3 ure, nato z dlanmi oblikujemo kroglice, ki naj bi spominjale na tartufe. Pomočimo jih v stopljeno čokolado in takoj povaljamo v mešanici sladkorja v prahu in kave.