
Tajska solata z avokadom, rakci in pomelom
Noro slastna solata s tajskim pridihom
Tajska solata z avokadom, rakci in pomelom
Noro slastna solata s tajskim pridihom

Sestavine
- 1 zrel avokado
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1 sesekljan rdeč čili brez semen
- 1 pomelo ali grenivka
- 250 g kuhanih rakcev
- 1 majhna glava mehke solate
- 2 žlici nasekljanih koriandrovih lističev
- 2 žlici grobo nasekljanih praženih soljenih arašidov
preliv
- 5 žlic soka pomela, grenivke ali limete
- 2 žlici ribje omake
- 2 žlici svetlega sladkorja muskovado
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 1 zrel avokado
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1 sesekljan rdeč čili brez semen
- 1 pomelo ali grenivka
- 250 g kuhanih rakcev
- 1 majhna glava mehke solate
- 2 žlici nasekljanih koriandrovih lističev
- 2 žlici grobo nasekljanih praženih soljenih arašidov
preliv
- 5 žlic soka pomela, grenivke ali limete
- 2 žlici ribje omake
- 2 žlici svetlega sladkorja muskovado
Postopek
Pomelo ali grenivko filiramo, sok pa prestrežemo in prihranimo za preliv. (Pomelo je lahko suh in nima zadosti soka, zato ga lahko nadomestimo s sokom limete.)
Štiri žlice soka damo v ponvico in dodamo ribjo omako in sladkor. Kuhljamo približno 2 minuti, da se naredi gosta sirupasta omaka, nato jo ohladimo.
Solatne liste natrgamo, operemo in posušimo. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, meso pa narežemo na rezine in zmešamo s šalotko, čilijem in preostalim sokom. Razdelimo ga v solatne sklede, dodamo še meso pomela ali grenivke, rakce, solatne liste in koriander. Pokapljemo s prelivom in potresemo z nasekljanimi arašidi.