
Tajska solata z avokadom, rakci in pomelom
Noro slastna solata s tajskim pridihom
Tajska solata z avokadom, rakci in pomelom
Noro slastna solata s tajskim pridihom

Sestavine
- 1 zrel avokado
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1 sesekljan rdeč čili brez semen
- 1 pomelo ali grenivka
- 250 g kuhanih rakcev
- 1 majhna glava mehke solate
- 2 žlici nasekljanih koriandrovih lističev
- 2 žlici grobo nasekljanih praženih soljenih arašidov
preliv
- 5 žlic soka pomela, grenivke ali limete
- 2 žlici ribje omake
- 2 žlici svetlega sladkorja muskovado

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 1 zrel avokado
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1 sesekljan rdeč čili brez semen
- 1 pomelo ali grenivka
- 250 g kuhanih rakcev
- 1 majhna glava mehke solate
- 2 žlici nasekljanih koriandrovih lističev
- 2 žlici grobo nasekljanih praženih soljenih arašidov
preliv
- 5 žlic soka pomela, grenivke ali limete
- 2 žlici ribje omake
- 2 žlici svetlega sladkorja muskovado
Postopek
Pomelo ali grenivko filiramo, sok pa prestrežemo in prihranimo za preliv. (Pomelo je lahko suh in nima zadosti soka, zato ga lahko nadomestimo s sokom limete.)
Štiri žlice soka damo v ponvico in dodamo ribjo omako in sladkor. Kuhljamo približno 2 minuti, da se naredi gosta sirupasta omaka, nato jo ohladimo.
Solatne liste natrgamo, operemo in posušimo. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, meso pa narežemo na rezine in zmešamo s šalotko, čilijem in preostalim sokom. Razdelimo ga v solatne sklede, dodamo še meso pomela ali grenivke, rakce, solatne liste in koriander. Pokapljemo s prelivom in potresemo z nasekljanimi arašidi.