
Devetletna Živa je s sestavinami, ki so ostale od velikonočnega zajtrka, pripravila zabavne polnjene pirhe.
Sestavine
- 3 jajca
- 1 rezina kuhane šunke
- 1 vložena kumara
- 1 žlica kisle smetane
- malo soli
- zelenjava in začimbe za okraševanje

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 3 jajca
- 1 rezina kuhane šunke
- 1 vložena kumara
- 1 žlica kisle smetane
- malo soli
- zelenjava in začimbe za okraševanje
Postopek
Jajca kuhaj v vreli vodi 7 minut. Ko so trdo kuhana, jih ohladi pod mrzlo vodo, olupi in previdno razpolovi. Z žličko odstrani rumenjak in pri tem pazi, da beljak ostane cel. Rumenjake polagaj v kuhinjski strojček.

Rezino šunke in kumaro nareži na manjše kose in ju dodaj v kuhinjski strojček. V posodi zmešaj rumenjake s kislo smetano, šunko in kumaro. Da bo zmes res gladka, jo zmešaj še s paličnim mešalnikom. Po želji jo tudi malo posoli.

Pripravljeno mešanico z žličko nadevaj v kuhinjsko vrečko, ki si ji odrezal en vogal. S stiskanjem vrečke skozi odprtino v odrezanem vogalu prihaja masa in tako lažje napolniš vdolbinice v beljakih.

Jajčkom narediš obraze tako, da olive ali rdeči poper uporabiš za oči in usta, zelišča za lase, zajčku pa lahko narediš brke z drobnjakom in ušesa s korenčkom. Okrašene pirhe položiš na krožnik, postrežeš in opazuješ nasmeške svojih gostov.
