
Devetletna Živa je s sestavinami, ki so ostale od velikonočnega zajtrka, pripravila zabavne polnjene pirhe.
Sestavine
- 3 jajca
- 1 rezina kuhane šunke
- 1 vložena kumara
- 1 žlica kisle smetane
- malo soli
- zelenjava in začimbe za okraševanje

Decanter 2025: Slovenska vina prejela rekordno število priznanj
Znani so rezultati mednarodnega vinskega ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2025. Zlato medaljo je prejelo 13 slovenskih vin, kar je največ doslej. Eno vino je prejelo tudi nagrado "Best in Show".

Sadna piva: poletna osvežitev s sadno dušo
Sadna piva družujejo sadno svežino z značajem piva, zaradi česar navdušujejo tako izkušene pivoljube kot radovedne začetnike

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru od 8. do 10. avgusta 2025 za ljubitelje countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot
Sestavine
- 3 jajca
- 1 rezina kuhane šunke
- 1 vložena kumara
- 1 žlica kisle smetane
- malo soli
- zelenjava in začimbe za okraševanje
Postopek
Jajca kuhaj v vreli vodi 7 minut. Ko so trdo kuhana, jih ohladi pod mrzlo vodo, olupi in previdno razpolovi. Z žličko odstrani rumenjak in pri tem pazi, da beljak ostane cel. Rumenjake polagaj v kuhinjski strojček.

Rezino šunke in kumaro nareži na manjše kose in ju dodaj v kuhinjski strojček. V posodi zmešaj rumenjake s kislo smetano, šunko in kumaro. Da bo zmes res gladka, jo zmešaj še s paličnim mešalnikom. Po želji jo tudi malo posoli.

Pripravljeno mešanico z žličko nadevaj v kuhinjsko vrečko, ki si ji odrezal en vogal. S stiskanjem vrečke skozi odprtino v odrezanem vogalu prihaja masa in tako lažje napolniš vdolbinice v beljakih.

Jajčkom narediš obraze tako, da olive ali rdeči poper uporabiš za oči in usta, zelišča za lase, zajčku pa lahko narediš brke z drobnjakom in ušesa s korenčkom. Okrašene pirhe položiš na krožnik, postrežeš in opazuješ nasmeške svojih gostov.
