
Špinačna kremna juha
Špinača je zelenjava, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Denimo za pripravo solat, lahko jo dušimo ali kuhamo, a ne preveč, saj bi s tem zmanjšali njeno hranilno vrednost.
Špinačna kremna juha
Špinača je zelenjava, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Denimo za pripravo solat, lahko jo dušimo ali kuhamo, a ne preveč, saj bi s tem zmanjšali njeno hranilno vrednost.

Med najbolj priljubljene načine priprave pri nas štejemo omako iz sesekljane špinače, smetane in česna, ki se neverjetno lepo prileže h krompirjevemu pireju. In na vrh jajce na oko, ki se ob špinači in pireju odreže še bolje kot češnja na torti.
Špinača nedvomno sodi med živila, ki ugodno vplivajo na naše zdravje. A priporočljivo jo je vedno pripraviti z mlekom, da se škodljiva oksalna kislina iz špinače veže s kalcijem iz mleka v kalcijev oksalat, ki se izloči iz organizma.
Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 250 g sveže špinače
- 1 krompir
- Oljčno olje
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- 2 dl mleka
- Sol in poper
- Popečeni kruhki in zelišča za postrežbo (po želji)

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
V Slovenijo avgusta prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys Joe Zavala. Svoje BBQ mojstrstvo bo pokazal na festivalu Wild West Fest On Fire 2025.
Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 250 g sveže špinače
- 1 krompir
- Oljčno olje
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- 2 dl mleka
- Sol in poper
- Popečeni kruhki in zelišča za postrežbo (po želji)
Postopek
Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Špinačo operemo. Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kose.
V loncu segrejemo oljčno olje in na hitro prepražimo čebulo, da rahlo porumeni. Dodamo kose krompirja in česen ter pražimo kakšno minuto. Prilijemo jušno osnovo in na zmerni temperaturi kuhamo 5 minut. Prilijemo mleko in vse skupaj zavremo.
Juhi dodamo špinačo, solimo in popramo ter na zmernem ognju kuhamo 10 minut. Lonec odstavimo in zelenjavo zmiksamo s paličnim mešalnikom.