
Špageti z morsko žabo
Špageti z morsko žabo

Sestavine
- 400 g špagetov
- 400 g fileja morske žabe
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 25 g masla
- 500 g zrelega paradižnika ali pločevinka (400 g) pelatov
- 1 dl ribje jušne osnove
- sol
- poper
ko postrežemo
- pest češnjevih paradižnikov
- oljčno olje
- listi bazilike

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.

7 božanskih sladic, s katerimi boste izkoristili vsako figo na vrtu
Poletje je čas, ko nas narava razvaja z najrazličnejšim sadjem, a med najbolj prefinjenimi sadeži tega letnega časa so zagotovo fige.
Sestavine
- 400 g špagetov
- 400 g fileja morske žabe
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 25 g masla
- 500 g zrelega paradižnika ali pločevinka (400 g) pelatov
- 1 dl ribje jušne osnove
- sol
- poper
ko postrežemo
- pest češnjevih paradižnikov
- oljčno olje
- listi bazilike
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Paradižnik za eno minuto potopimo v vrelo vodo, ga prelijemo s hladno vodo, olupimo in nasekljamo.
V ponvi segrejemo oljčno olje in maslo in z vseh strani popečemo ribje fileje, da dobijo lepo barvo. Vzamemo jih iz ponve in shranimo. V isti maščobi 5 minut pražimo čebulo, da se zmehča, nato dodamo česen, premešamo in pražimo, da zadiši. Dodamo paradižnik, solimo, popramo in kuhljamo 10 minut.
Medtem v vreli slani vodi skuhamo testenine.
Popečene ribje fileje narežemo na kolobarje in jih damo v omako. Dolijemo še ribjo osnovo in kuhamo 5 minut. V manjši ponvi na oljčnem olju popečemo češnjeve paradižnike. Testenine odcedimo, stresemo v ponev in premešamo. Razdelimo jih na krožnike ter okrasimo s češnjevimi paradižniki in listi bazilike.