
Špageti z morsko žabo
Špageti z morsko žabo

Sestavine
- 400 g špagetov
- 400 g fileja morske žabe
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 25 g masla
- 500 g zrelega paradižnika ali pločevinka (400 g) pelatov
- 1 dl ribje jušne osnove
- sol
- poper
ko postrežemo
- pest češnjevih paradižnikov
- oljčno olje
- listi bazilike

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 400 g špagetov
- 400 g fileja morske žabe
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 25 g masla
- 500 g zrelega paradižnika ali pločevinka (400 g) pelatov
- 1 dl ribje jušne osnove
- sol
- poper
ko postrežemo
- pest češnjevih paradižnikov
- oljčno olje
- listi bazilike
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Paradižnik za eno minuto potopimo v vrelo vodo, ga prelijemo s hladno vodo, olupimo in nasekljamo.
V ponvi segrejemo oljčno olje in maslo in z vseh strani popečemo ribje fileje, da dobijo lepo barvo. Vzamemo jih iz ponve in shranimo. V isti maščobi 5 minut pražimo čebulo, da se zmehča, nato dodamo česen, premešamo in pražimo, da zadiši. Dodamo paradižnik, solimo, popramo in kuhljamo 10 minut.
Medtem v vreli slani vodi skuhamo testenine.
Popečene ribje fileje narežemo na kolobarje in jih damo v omako. Dolijemo še ribjo osnovo in kuhamo 5 minut. V manjši ponvi na oljčnem olju popečemo češnjeve paradižnike. Testenine odcedimo, stresemo v ponev in premešamo. Razdelimo jih na krožnike ter okrasimo s češnjevimi paradižniki in listi bazilike.