© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lečna solata z bučo in češnjevim paradižnikom

Leča in buča sta dober ter zdrav par

Lečna solata z bučo in češnjevim paradižnikom

Leča in buča sta dober ter zdrav par

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI155051pix_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg maslene buče
  • 1,5 žlice oljčnega olja
  • 1 strt strok česna
  • 2 žlički timijanovih lističev
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlička gorčice s semeni
  • 800 g kuhane zelene leče (lahko iz pločevinke)
  • ½ rdeče čebule, narezane na rezine
  • 100 g listov mlade špinače
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 40 g drobljivega sira (npr. sira feta)
  • 1–2 žlici praženih bučnih semen
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg maslene buče
  • 1,5 žlice oljčnega olja
  • 1 strt strok česna
  • 2 žlički timijanovih lističev
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlička gorčice s semeni
  • 800 g kuhane zelene leče (lahko iz pločevinke)
  • ½ rdeče čebule, narezane na rezine
  • 100 g listov mlade špinače
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 40 g drobljivega sira (npr. sira feta)
  • 1–2 žlici praženih bučnih semen
  • sol
  • poper

Postopek

1

Bučo narežemo na kocke, velike za grižljaj. Pečico segrejemo na 200 °C. Bučne kocke zmešamo z žlico olja, česnom, timijanovimi lističi in začinimo s soljo in poprom. Razporedimo jih po pekaču in pečemo 25 do 30 minut, da se zmehčajo.

2

Pripravimo preliv tako, da zmešamo kis, pol žlice olja, gorčico in 1 do 2 žlici vode. Lečo splaknemo pod vodo, jo odcedimo in zmešamo s prelivom, rezinami rdeče čebule, opranimi listi špinače in razpolovljenimi češnjevimi paradižniki.

3

Solato razdelimo na krožnike, dodamo bučne kocke, posujemo še z drobljivim sirom in bučnimi semeni ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.