
Sestavine
- ½ zvrhane žličke koromačevih semen
- tanko obrezana lupinica ½ pomaranče (uporabimo lupilnik za zelenjavo)
- tanko obrezana lupinica ½ limone
- 2 lovorova lista
- 3 vejice rožmarina
- 3 srednje veliki suhi rdeči čiliji
- 250 g odcejenih mešanih oliv (s koščico)
- ½ dl oljčnega olja

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?

Odlične ideje za osvežilna poletna kosila in večerje
Solate niso nujno le le priloga ali dodatek jedem – ob uravnoteženi sestavi hranil so lahko tudi popoln, nasiten in uravnotežen obrok.
Sestavine
- ½ zvrhane žličke koromačevih semen
- tanko obrezana lupinica ½ pomaranče (uporabimo lupilnik za zelenjavo)
- tanko obrezana lupinica ½ limone
- 2 lovorova lista
- 3 vejice rožmarina
- 3 srednje veliki suhi rdeči čiliji
- 250 g odcejenih mešanih oliv (s koščico)
- ½ dl oljčnega olja
Postopek
Segrejemo veliko ponev (brez maščobe), dodamo koromačeva semena in jih pražimo 1 do 2 minuti, da zadišijo. Dodamo pomarančno in limonovo lupinico, lovor, rožmarin in čilije, ki smo jih razpolovili, jim odstranili semena in jih grobo nasekljali, ter pražimo še 30 sekund. Dodamo olive in oljčno olje, dobro premešamo in kuhamo 1 do 2 minuti, nato ugasnemo kuhalnik in pustimo, da se olive ohladijo v ponvi, preden jih postrežemo. Tako pripravljene olive se v hladilniku obdržijo do 1 teden – preden jih ponudimo, jih ogrejemo na sobno temperaturo.
Nasvet
To preprosto jed, ki jo postrežejo kot enega od tapasov, lahko pripravimo precej vnaprej – dlje se olive marinirajo, več okusov vsrkajo. Pomembno pa je, da si priskrbimo čim bolj kakovostne olive, vložene v oljčnem olju!