
Poširan losos v zelenini omaki
Zdravo, a noro okusna jed.
Poširan losos v zelenini omaki
Zdravo, a noro okusna jed.

Sestavine
- 4 rezine svežega lososa po 200 g
- sol
- beli poper
- nekaj rezin limone
- 150 g korenčka
- 200 g gomolja zelene
- šopek peteršilja
- 2,5 dl belega vina
- ščepec kristalnega sladkorja
- 20 g masla
- 1,5 dl kisle smetane
- kuhan krompir za prilogo
- koper za okras

Rjavčki - preprost recept, ki vedno navduši
Sočni, bogati in v sredini še nekoliko mehki - taki so popolni rjavčki!

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Slasten namaz iz pečenih paprik
To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.
Sestavine
- 4 rezine svežega lososa po 200 g
- sol
- beli poper
- nekaj rezin limone
- 150 g korenčka
- 200 g gomolja zelene
- šopek peteršilja
- 2,5 dl belega vina
- ščepec kristalnega sladkorja
- 20 g masla
- 1,5 dl kisle smetane
- kuhan krompir za prilogo
- koper za okras
Postopek
Zeleno in korenček operemo, olupimo in narežemo na palčke. Peteršilj operemo. Lososove rezine rahlo solimo ter začinimo z belim poprom in limonovim sokom.
Vino zavremo z malo vode, soljo, poprom in sladkorjem. Dodamo zeleno, korenček in polovico peteršilja ter na blagem ognju zavremo. V prevretek damo lososove rezine in v pokriti posodi kuhljamo 12 do 15 minut.
Ribe in zelenjavo poberemo iz posode in na toplem prihranimo. Ribjo osnovo precedimo in nekoliko povremo. Ostali peteršilj drobno sesekljamo in ga z maslom in kislo smetano vmešamo v osnovo. Hitro prevremo in še malo začinimo. Na tople krožnike serviramo lososove rezine z zelenjavo in kuhanim krompirjem. Jed okrasimo s koprom.
Nasvet
Več o poširanju: Soparjenje in poširanje