
Sestavine
- pest narezanih in nekaj celih kuhanih mladih potrošnikovih listov
- 2 blanširani stebli zelene, narezani na kocke
- 2 srednje veliki kumari, narezani na kocke
- pest kuhane ajdove kaše
- nekaj žlic orehovega ali oljčnega olja
- 4 kuhana jajca
- sesekljan peteršilj
- limonov sok
- sol
- poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- pest narezanih in nekaj celih kuhanih mladih potrošnikovih listov
- 2 blanširani stebli zelene, narezani na kocke
- 2 srednje veliki kumari, narezani na kocke
- pest kuhane ajdove kaše
- nekaj žlic orehovega ali oljčnega olja
- 4 kuhana jajca
- sesekljan peteršilj
- limonov sok
- sol
- poper
Postopek
Narezane liste potrošnika, zeleno, kumari in ajdovo kašo zmešamo, začinimo in posujemo s peteršiljem. Solato postrežemo na celih listih potrošnika, obložimo s kuhanimi jajci in ponudimo z ajdovim kruhom z lanenimi semeni in orehi.