
Fritaja s šunko
Ponarejena pita quiche lorraine
Fritaja s šunko
Ponarejena pita quiche lorraine

Sestavine
- 175 g šunke (ali prekajene slanine)
- 8 jajc
- 2 dl mleka
- 50 g naribanega poltrdega sira
- sol
- poper
- nariban sir za posip po želji

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 175 g šunke (ali prekajene slanine)
- 8 jajc
- 2 dl mleka
- 50 g naribanega poltrdega sira
- sol
- poper
- nariban sir za posip po želji
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Šunko ali slanino narežemo na koščke. Če uporabimo slanino, jo na srednji temperaturi popečemo v ponvi (vmes občasno premešamo), da postane hrustljava.
Pekač v velikosti 20 x 28 cm obložimo s papirjem za peko in robove rahlo zavihamo. V večji skledi stepemo jajca in mleko ter mešanici dodamo šunko ali slanino in prilijemo maščobo iz ponve. Primešamo tudi sir in začinimo soljo in poprom.
Jajčno zmes vlijemo v pekač, jo po želji potresemo z naribanim sirom in pečemo 30 do 35 minut, da se masa strdi in zlato zapeče. Zraven lahko postrežemo kruh, češnjeve paradižnike in zeleno solato. Fritajo lahko jemo toplo ali hladno.