© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fritaja s šunko

Ponarejena pita quiche lorraine

Fritaja s šunko

Ponarejena pita quiche lorraine

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
QUICHE LORRAINE FRITTATA

Sestavine

  • 175 g šunke (ali prekajene slanine)
  • 8 jajc
  • 2 dl mleka
  • 50 g naribanega poltrdega sira
  • sol
  • poper
  • nariban sir za posip po želji
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 175 g šunke (ali prekajene slanine)
  • 8 jajc
  • 2 dl mleka
  • 50 g naribanega poltrdega sira
  • sol
  • poper
  • nariban sir za posip po želji

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Šunko ali slanino narežemo na koščke. Če uporabimo slanino, jo na srednji temperaturi popečemo v ponvi (vmes občasno premešamo), da postane hrustljava.

2

Pekač v velikosti 20 x 28 cm obložimo s papirjem za peko in robove rahlo zavihamo. V večji skledi stepemo jajca in mleko ter mešanici dodamo šunko ali slanino in prilijemo maščobo iz ponve. Primešamo tudi sir in začinimo soljo in poprom.

3

Jajčno zmes vlijemo v pekač, jo po želji potresemo z naribanim sirom in pečemo 30 do 35 minut, da se masa strdi in zlato zapeče. Zraven lahko postrežemo kruh, češnjeve paradižnike in zeleno solato. Fritajo lahko jemo toplo ali hladno.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.