
Kaj boste skuhali danes?
Sladek čilijev džem
Čilijev džem lahko dodate k omakam, postrežete s siri ali pa ga uporabite kot pomako za k čipsu.
Sladek čilijev džem
Čilijev džem lahko dodate k omakam, postrežete s siri ali pa ga uporabite kot pomako za k čipsu.

Sestavine
- 8 rdečih paprik
- 10 rdečih čilijev
- za palec velik kos svežega ingverja
- 8 strokov česna
- 1 pločevinka (400 g) češnjevcev ali olupljenega paradižnika (pelatov)
- 750 g svetlo rjavega kristalnega sladkorja
- 2,5 dl rdečega vinskega kisa

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 8 rdečih paprik
- 10 rdečih čilijev
- za palec velik kos svežega ingverja
- 8 strokov česna
- 1 pločevinka (400 g) češnjevcev ali olupljenega paradižnika (pelatov)
- 750 g svetlo rjavega kristalnega sladkorja
- 2,5 dl rdečega vinskega kisa
Postopek
Paprikam odstranimo semena in jih grobo sesekljamo. Čilije grobo sesekljamo, semena pustimo. Ingver olupimo in grobo sesekljamo, česen olupimo. Vse damo v kuhinjski strojček in zelo drobno sesekljamo. Zmes postrgamo v kozico z debelim dnom in dodamo paradižnik, sladkor ter kis. Zavremo, nato pa znižamo temperaturo in nežno kuhamo približno 50 minut. Vmes poberemo pene, ki se nabirajo na površini, in občasno premešamo.
Ko džem postane lepljiv, nadaljujemo s kuhanjem še 10 do 15 minut in pri tem pogosto mešamo, da se ne prismodi. Zdaj bi moral izgledati kot gosta kipeča lava. Pustimo, da se nekoliko ohladi, potem ga nadevamo v sterilizirane kozarce, zapremo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Na temnem mestu se bo obdržal do 3 mesece. Odprtega hranimo v hladilniku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lososova pita
Bageta s sirom in česnom
Česen je nepogrešljiva sestavina v vsaki kuhinji. Z njim začinimo in oplemenitimo okus različnih jedi, dodamo ga v solate, zlasti zeleno listnato, uživamo pa tudi surovega.