© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čebulna juha s temnim pivom in popečenimi kruhki

Čebulna juha s temnim pivom in popečenimi kruhki

Čas priprave 1 h 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cebulna-juha-s-temnim-pivom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 25 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 6 čebul
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici moke
  • 3 dl temnega piva (ne pregrenkega)
  • 1,3 l goveje jušne osnove
  • kanček worcestrske omake
  • sol
  • poper

popečeni kruhki

  • 1 bageta
  • 180 g naribanega staranega sira
  • majhen šopek narezanega drobnjaka
  • majhen šopek nasekljanega peteršilja

Sestavine

  • 25 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 6 čebul
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici moke
  • 3 dl temnega piva (ne pregrenkega)
  • 1,3 l goveje jušne osnove
  • kanček worcestrske omake
  • sol
  • poper

popečeni kruhki

  • 1 bageta
  • 180 g naribanega staranega sira
  • majhen šopek narezanega drobnjaka
  • majhen šopek nasekljanega peteršilja

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki kozici segrejemo olje in maslo, čebulo in česen pa nežno pražimo, da se dobro zmehčata in zarumenita. Nato nekoliko zvišamo temperaturo in pražimo približno 20 do 40 minut oziroma tako dolgo, da čebula porjavi.

2

Dodamo moko in mešamo 2 minuti, vlijemo pivo in kuhljamo nekaj minut, preden vlijemo jušno osnovo. Ponovno zavremo, solimo, popramo in začinimo z worcestrsko omako. Juho pustimo na toplem.

3

V pečici segrejemo žar. Bageto narežemo na 12 do 18 tankih rezin in jih z obeh strani popečemo. Medtem zmešamo sir z zelišči in z mešanico posujemo popečene rezine. Ponovno jih postavimo pod žar, da se sir stopi. Juho nadevamo v skodelice in nanjo položimo popečeni kruh.

Nasvet

Skrivnost dobre čebulne juhe je v bogatem okusu čebule, ki jo je treba dolgo in počasi pražiti, da postane temna.

Priljubljeni recepti

Govedina Wellington s špinačo in slanino

Klasika v novi preobleki: s špinačo, slanino in vinsko omako

1 h 20 min
Zahtevno

Pljučna na žaru z gorčično kislo smetano

Tole je pa super zamisel za kosilo z žara. Ob pljučni lahko postrežete pečen krompir, koruzo, mlado čebulo ... kar je v sezoni in na zalogi.

1 h
Enostavno

Vražje ribice z majonezo s pečenim česnom

Vam dišijo sardele? Tu je recept za ocvrte, ki jih postrežete z nadgrajeno majonezo.

45 min
Enostavno

Malinove kremice s penino

Ljubek posladek za zaljubljene

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.