
Kaj boste skuhali danes?
Čebulna juha s temnim pivom in popečenimi kruhki
Čebulna juha s temnim pivom in popečenimi kruhki

Sestavine
- 25 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 6 čebul
- 3 stroki česna
- 2 žlici moke
- 3 dl temnega piva (ne pregrenkega)
- 1,3 l goveje jušne osnove
- kanček worcestrske omake
- sol
- poper
popečeni kruhki
- 1 bageta
- 180 g naribanega staranega sira
- majhen šopek narezanega drobnjaka
- majhen šopek nasekljanega peteršilja

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 25 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 6 čebul
- 3 stroki česna
- 2 žlici moke
- 3 dl temnega piva (ne pregrenkega)
- 1,3 l goveje jušne osnove
- kanček worcestrske omake
- sol
- poper
popečeni kruhki
- 1 bageta
- 180 g naribanega staranega sira
- majhen šopek narezanega drobnjaka
- majhen šopek nasekljanega peteršilja
Postopek
Čebulo in česen olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki kozici segrejemo olje in maslo, čebulo in česen pa nežno pražimo, da se dobro zmehčata in zarumenita. Nato nekoliko zvišamo temperaturo in pražimo približno 20 do 40 minut oziroma tako dolgo, da čebula porjavi.
Dodamo moko in mešamo 2 minuti, vlijemo pivo in kuhljamo nekaj minut, preden vlijemo jušno osnovo. Ponovno zavremo, solimo, popramo in začinimo z worcestrsko omako. Juho pustimo na toplem.
V pečici segrejemo žar. Bageto narežemo na 12 do 18 tankih rezin in jih z obeh strani popečemo. Medtem zmešamo sir z zelišči in z mešanico posujemo popečene rezine. Ponovno jih postavimo pod žar, da se sir stopi. Juho nadevamo v skodelice in nanjo položimo popečeni kruh.
Nasvet
Skrivnost dobre čebulne juhe je v bogatem okusu čebule, ki jo je treba dolgo in počasi pražiti, da postane temna.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Italijanski lešnikov kolač
Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju
Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico