
Ruladice v listih blitve z rižem in jurčki
Iz blitve se da pripraviti tudi okusne ruladice
Ruladice v listih blitve z rižem in jurčki
Iz blitve se da pripraviti tudi okusne ruladice

Sestavine
- 2 šalotki
- 120 g dolgozrnatega riža
- 2 žlici masla
- 2,5 dl čiste kokošje juhe
- 1 rumena paprika
- 200 g svežih jurčkov
- 4 žlice kisle smetane
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica timijanovih lističev
- 1 žlica sojine omake
- sol
- 12 listov blitve
- maslo za model in premaz
Preberite tudi

Grška kuhinja: 7 preprostih in okusnih receptov
Tudi če je letos ne boste mahnili v Grčijo, se vam ni treba odpovedati odlični grški hrani, ki je enostavna za pripravo ter prijazna za želodec in telo.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.
Sestavine
- 2 šalotki
- 120 g dolgozrnatega riža
- 2 žlici masla
- 2,5 dl čiste kokošje juhe
- 1 rumena paprika
- 200 g svežih jurčkov
- 4 žlice kisle smetane
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica timijanovih lističev
- 1 žlica sojine omake
- sol
- 12 listov blitve
- maslo za model in premaz
Postopek
Šalotko olupimo, drobno narežemo in v kozici skupaj z rižem na maslu prepražimo. Dolijemo čisto kokošjo juho. Papriko in jurčke očistimo in narežemo na drobne kocke, jih dodamo k rižu, solimo in premešamo. Riž na blagem ognju dušimo do mehkega. Pustimo, da se riž malo ohladi, nato vmešamo kislo smetano, oljčno olje, lističe timijana in sojino omako.
Pečico segrejemo na 180 °C. Liste blitve operemo, osušimo in razprostremo na delovni površini. Odstranimo stebla, na liste porazdelimo riževo zmes, zunanje strani listov zavihamo navznoter in zvijemo. Model za narastke namažemo z maslom.
Ruladice zložimo v pripravljen model in jih rahlo namažemo z maslom. V pečici pečemo 10 minut.