Kaj boste skuhali danes?
Retro snežene kepe v čokoladni omaki
Retro snežene kepe v čokoladni omaki
Sestavine
- 150 g čokolade
- 5 dl mleka
- 1 vaniljev strok
- 4 jajca
- 80 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlička grenkega kakava in čokoladni ostružki za okras
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 150 g čokolade
- 5 dl mleka
- 1 vaniljev strok
- 4 jajca
- 80 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlička grenkega kakava in čokoladni ostružki za okras
Postopek
Najprej pripravimo kremo. Čokolado razlomimo na manjše kose. Vaniljev strok po dolgem razrežemo in postrgamo sredico. V kozici na nizkem ognju zavremo mleko z vaniljevim strokom in sredico. Ko zavre, odstavimo in odstranimo vaniljev strok. Mleko precedimo skozi drobno cedilo.
Jajca ubijemo in ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo, da zmes postane skoraj bela. V večji posodi pomešamo mleko in rumenjakovo zmes ter kuhamo na nizkem ognju nekaj minut (mleko ne sme zavreti), da dobimo gostejšo maso. Odstavimo jo z ognja in dodamo čokolado, premešamo, in ko se čokolada stopi, posodo ponovno postavimo na nizek ogenj za 3 minute. Neprestano enakomerno mešamo. Kremo prelijemo v čisto posodo. Pustimo jo, da se ohladi, vmes občasno premešamo, nato jo za najmanj eno uro postavimo na hladno.
Medtem pripravimo snežne kepe. Beljake stepemo z vaniljevim sladkorjem v čvrst sneg. Zavremo večjo količino vode in vanjo položimo zvrhane žlice snega. Poširamo 1 minuto in jih ohladimo na papirnati kuhinjski brisači, ki vpije odvečno tekočino.
Kremo nalijemo v primerne posodice in v vsako postavimo po eno snežno kepo. Potresemo s kakavom v prahu in okrasimo z večjimi čokoladnimi ostružki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano