
Ribje nabodalo z zelenjavno prilogo
Ribje nabodalo z zelenjavno prilogo

Sestavine
- 1 file rdeče postrvi
- 1 somov file
- po ¼ rdeče, zelene in rumene paprike
- 2 krompirja
- ½ čebule
- sol
- sveže zmlet poper
- oljčno olje za peko
- listi bazilike

Zlati napotki za bolj zdravilen in okusen bezgov sirup
Sirup iz bezgovih cvetov je eden najbolj priljubljenih in prijetnih za pitje izmed vseh zeliščnih sirupov. Ni le okusen, temveč tudi zdrav, česar za večino industrijskih pijač ne moremo trditi. Pa še poceni je.

Bralka sprašuje: Na kaj paziti pri nakupu jagod
Se vam je že kdaj zgodilo, da ste v trgovini kupili zavojček na videz popolnih jagod, doma pa ugotovili, da so med njimi tudi gnile? Kako zmanjšati tveganje za tak scenarij?

Lahko pri kuhanju žafran zamenjamo za žafraniko?
V receptu piše, da je treba jedi dodati žafran. Lahko namesto tega uporabim žafraniko?
Sestavine
- 1 file rdeče postrvi
- 1 somov file
- po ¼ rdeče, zelene in rumene paprike
- 2 krompirja
- ½ čebule
- sol
- sveže zmlet poper
- oljčno olje za peko
- listi bazilike
Postopek
Ribja fileja razrežemo na enako velike kose. Papriko operemo in narežemo na trakove. Krompir operemo in olupimo; narežemo ga najprej na tanjše rezine, nato pa na trakove. Čebulo olupimo in narežemo na kolobarje. Pečico segrejemo na 160 °C. Ribje meso začinimo s soljo in poprom. Lističe bazilike drobno narežemo.
Kose obeh vrst ribjega mesa na obeh straneh hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju. Nato jih izmenoma nataknemo na leseni nabodali in pečemo v pečici še 10 minut.
Zelenjavo pretresemo na žlici vročega oljčnega olja, nato jo podušimo, a naj ostane še čvrsta. Čas dušenja prilagodimo čvrstosti zelenjave. Zelenjavo solimo in popramo ter dodamo še narezano baziliko. Nabodala vzamemo iz pečice in serviramo na dušeni zelenjavi.