
Regratova solata s trobenticami in vijolicami
Spomladi, ko si lahko sami naberemo takšno skledo solate, se s sprehodov po naravi res ne spodobi vračati praznih rok.
Regratova solata s trobenticami in vijolicami
Spomladi, ko si lahko sami naberemo takšno skledo solate, se s sprehodov po naravi res ne spodobi vračati praznih rok.

Sestavine
- prgišče regrata
- cvetovi vijolic
- cvetovi in listi trobentic
- kis
- olje
- sol
Preberite tudi

Veganska kosila, ki navdušijo tudi mesojedce
Ne imejte predsodkov, en dan v tednu ali vsaj mesecu naj bo veganski. Presenečeni boste, kako vam bo delala kuharska domišljija in predvsem - kako dobro je.

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.
Sestavine
- prgišče regrata
- cvetovi vijolic
- cvetovi in listi trobentic
- kis
- olje
- sol
Postopek
Regrat očistimo in dobro operemo. Splaknemo tudi cvetove vijolic in trobentic (čašnih listov ni potrebno odstraniti). Regrat preložimo v solatno skledo in začinimo s soljo, kisom in oljem. Šele nato solati dodamo cvetove, saj hitro ovenijo in izgubijo obliko. Solato lahko popestrimo s cvetovi marjetic, redkvicami, čemažem, praženimi semeni ali kalčki.