© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Regratova solata s trobenticami in vijolicami

Spomladi, ko si lahko sami naberemo takšno skledo solate, se s sprehodov po naravi res ne spodobi vračati praznih rok.

Regratova solata s trobenticami in vijolicami

Spomladi, ko si lahko sami naberemo takšno skledo solate, se s sprehodov po naravi res ne spodobi vračati praznih rok.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
regratova solata s trobenticami in vijolicami

Sestavine

  • prgišče regrata
  • cvetovi vijolic
  • cvetovi in listi trobentic
  • kis
  • olje
  • sol
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • prgišče regrata
  • cvetovi vijolic
  • cvetovi in listi trobentic
  • kis
  • olje
  • sol

Postopek

1

Regrat očistimo in dobro operemo. Splaknemo tudi cvetove vijolic in trobentic (čašnih listov ni potrebno odstraniti). Regrat preložimo v solatno skledo in začinimo s soljo, kisom in oljem. Šele nato solati dodamo cvetove, saj hitro ovenijo in izgubijo obliko. Solato lahko popestrimo s cvetovi marjetic, redkvicami, čemažem, praženimi semeni ali kalčki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.