
Regratova solata s trobenticami in vijolicami
Spomladi, ko si lahko sami naberemo takšno skledo solate, se s sprehodov po naravi res ne spodobi vračati praznih rok.
Regratova solata s trobenticami in vijolicami
Spomladi, ko si lahko sami naberemo takšno skledo solate, se s sprehodov po naravi res ne spodobi vračati praznih rok.

Sestavine
- prgišče regrata
- cvetovi vijolic
- cvetovi in listi trobentic
- kis
- olje
- sol

Jastog ali rarog? Tako ju ločite že na prvi pogled
Ste v ribarnici kupili jastoga? Ste prepričani, da ni v vaši vrečki rarog? Spoznajte glavne razlike med tema morskima dobrotama in skuhajte brodet z jastogom ali rarogom.

5 trikov za pristno gurmansko žar doživetje
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Sveže in poceni: slastni divji jedilnik iz gozdov in travnikov
Si predstavljate, da bi namesto v trgovino pred kuhanjem kosila zavili v gozd? Potem bi na krožniku zares imeli čisto sveže, najbolj lokalne, ekološke in sezonske sestavine, kajne!
Sestavine
- prgišče regrata
- cvetovi vijolic
- cvetovi in listi trobentic
- kis
- olje
- sol
Postopek
Regrat očistimo in dobro operemo. Splaknemo tudi cvetove vijolic in trobentic (čašnih listov ni potrebno odstraniti). Regrat preložimo v solatno skledo in začinimo s soljo, kisom in oljem. Šele nato solati dodamo cvetove, saj hitro ovenijo in izgubijo obliko. Solato lahko popestrimo s cvetovi marjetic, redkvicami, čemažem, praženimi semeni ali kalčki.