
Ražnjiči z govedino, pršutom in dišavnicami
Ražnjiči z govedino, pršutom in dišavnicami

Sestavine
- 3 limone
- 24 svežih lovorovih listov
- 12 rezin pršuta
- 6 rezin belega kruha
- 4 rezine govejega fileja
- oljčno olje za premaz
- sol
- poper
- pest sesekljanega žajblja in timijana
- 12 kovinskih nabodal

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 3 limone
- 24 svežih lovorovih listov
- 12 rezin pršuta
- 6 rezin belega kruha
- 4 rezine govejega fileja
- oljčno olje za premaz
- sol
- poper
- pest sesekljanega žajblja in timijana
- 12 kovinskih nabodal
Postopek
Limone narežemo na 8 krhljev, rezine pršuta razpolovimo. Rezine kruha razrežemo na četrtine, rezine mesa pa na 6 kosov; dobili bomo po 24 kosov kruha in mesa. Meso solimo in popramo po želji.
Pripravljene sestavine nataknemo na kovinska nabodala. Ražnjiči bodo najokusnejši, če upoštevamo naslednji vrstni red sestavin: limona, lovorov list, pršut, kruh, meso, limona, lovorov list, pršut, kruh, govedina in lovorov list – naredimo 12 ražnjičev.
Ražnjiče premažemo z oljem, potresemo z dišavnicami in spečemo na žaru.
Nasvet
Ražnjiče lahko spečemo tudi v pečici. Položimo jih na pekač in na 220 °C pečemo 5 minut na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 3 minute na drugi strani.