
Kaj boste skuhali danes?
Ražnjiči z govedino, pršutom in dišavnicami
Ražnjiči z govedino, pršutom in dišavnicami

Sestavine
- 3 limone
- 24 svežih lovorovih listov
- 12 rezin pršuta
- 6 rezin belega kruha
- 4 rezine govejega fileja
- oljčno olje za premaz
- sol
- poper
- pest sesekljanega žajblja in timijana
- 12 kovinskih nabodal

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.

Ko zadiši po domu: recept za slasten rižev narastek
Rižev narastek je nežna sladica, ki že od nekdaj povezuje generacije ter ostaja simbol tople domače kuhinje.

Nove ideje s kodrolistnim in toskanskim (listnatim) ohrovtom
Kodrolistni in toskanski ohrovt sta prava vitaminska bomba, polna vlaknin in antioksidantov. Te okusne jedi bodo postale stalnica vaših jesenskih in zimskih jedilnikov.
Sestavine
- 3 limone
- 24 svežih lovorovih listov
- 12 rezin pršuta
- 6 rezin belega kruha
- 4 rezine govejega fileja
- oljčno olje za premaz
- sol
- poper
- pest sesekljanega žajblja in timijana
- 12 kovinskih nabodal
Postopek
Limone narežemo na 8 krhljev, rezine pršuta razpolovimo. Rezine kruha razrežemo na četrtine, rezine mesa pa na 6 kosov; dobili bomo po 24 kosov kruha in mesa. Meso solimo in popramo po želji.
Pripravljene sestavine nataknemo na kovinska nabodala. Ražnjiči bodo najokusnejši, če upoštevamo naslednji vrstni red sestavin: limona, lovorov list, pršut, kruh, meso, limona, lovorov list, pršut, kruh, govedina in lovorov list – naredimo 12 ražnjičev.
Ražnjiče premažemo z oljem, potresemo z dišavnicami in spečemo na žaru.
Nasvet
Ražnjiče lahko spečemo tudi v pečici. Položimo jih na pekač in na 220 °C pečemo 5 minut na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 3 minute na drugi strani.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kruhovi zvitki s čemaževim pirejem
Brokoli in ohrovt z limonovim prelivom
Brokoli in ohrovt sestavljata slastno prikuho.