
Preprosta piščančja jetrna pašteta na rženem kruhu
Preprosta piščančja jetrna pašteta na rženem kruhu

Sestavine
- 2 žlici masla
- 2 veliki čebuli
- 2 stroka česna
- ščepec sladkorja
- 500 g piščančjih jeter
- 3 velika jajca
- sol
- poper
- rezine rženega kruha
Preberite tudi

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.

Pomladni čupavci: kokosove kocke z marmelado
Dobri stari čupavci, tokrat v pomladni preobleki. Sočen biskvit, limonova krema, marmelada in pri čupavcih nepogrešljivi kokos
Sestavine
- 2 žlici masla
- 2 veliki čebuli
- 2 stroka česna
- ščepec sladkorja
- 500 g piščančjih jeter
- 3 velika jajca
- sol
- poper
- rezine rženega kruha
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. S piščančjih jeter odstranimo vezivno tkivo, jih splaknemo in osušimo s kuhinjskim prtičem. Jajca trdo skuhamo in jih olupimo.
V ponvi na srednje močnem ognju segrejemo žlico masla, vmešamo čebulo in jo na nizkem ognju pražimo 10 minut. Dodamo česen in sladkor. Občasno premešamo, da postane čebula rjava.
Čebulo in česen prestavimo ob stran ponve, povečamo ogenj in na sredino ponve dodamo žlico masla ter piščančja jetra. Jetra popražimo na vsaki strani do rjave barve, nato pa jih pomešamo s čebulo in česnom. Znižamo jakost ognja in kuhamo 5 do 8 minut. Maso preložimo v mešalnik, dodamo jajca, sol in poper ter sesekljamo tako grobo, kot želimo, odvisno od tega, kakšno teksturo paštete imamo raje. Solimo in popramo.
Rezine rženega kruha na rahlo popečemo in narežemo na majhne trikotnike, gostje pa si pašteto lahko sami postrežejo. Zraven lahko ponudimo tudi vložene čebulice ali kumarice.
Nasvet
Piščančjo pašteto lahko pripravimo tudi vnaprej, saj bo tesno zavita v plastično folijo v hladilniku zdržala 2 do 3 dni.