
Polpeti iz lososa, sladkega krompirja in koriandra
Polpeti iz lososa in sladkega krompirja s solato so odlična kombinacija za okusno malico
Polpeti iz lososa, sladkega krompirja in koriandra
Polpeti iz lososa in sladkega krompirja s solato so odlična kombinacija za okusno malico

Sestavine
- 1 velik sladki krompir
- 2 žlici tahinija
- sok in lupinica 1⁄2 limone
- šopek koriandra (s stebli vred)
- 1⁄2 žličke koriandrovih semen
- 2 lososova fileja brez kože in kosti
- 1 žlica moke
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 1⁄2 limone
- solata za prilogo

Podelili smo priznanja Špizza - Naj picerija Slovenije 2025
Redko se zgodi, da se na kupu zberejo predstavniki najboljših picerij v državi. V sredo, 11. junija, je bil tak dan.

Gaspačo, hladna juha za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.
Sestavine
- 1 velik sladki krompir
- 2 žlici tahinija
- sok in lupinica 1⁄2 limone
- šopek koriandra (s stebli vred)
- 1⁄2 žličke koriandrovih semen
- 2 lososova fileja brez kože in kosti
- 1 žlica moke
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 1⁄2 limone
- solata za prilogo
Postopek
Sladki krompir olupimo in ga narežemo na večje kose, ki jih skupaj s kančkom vode damo v posodo, primerno za mikrovalovno pečico. Pokrijemo jo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v mikrovalovno pečico na visoko jakost za 8 minut (ali pa ga skuhamo v malo vode). Medtem dobro zmešamo tahini, limonov sok in toliko vode, da dobimo gost preliv. Solimo in popramo ter postavimo na stran.
Sladki krompir pazljivo odkrijemo in ga na hitro zmeljemo v multipraktiku. Pustimo, da se nekaj časa ohlaja, nato dodamo koriander in koriandrova semena. Zmeljemo v pire. Lososa narežemo na koščke in ga dodamo pireju skupaj z limonovo lupino, moko ter malo soli in popra. Spet zmeljemo, a le na hitro, saj želimo losos zmešati s pirejem, ne pa povsem spremeniti v kašo.
Maso oblikujemo v štiri polpete, ki jih po možnosti za nekaj časa postavimo v hladilnik. V večji teflonski ponvi pri zmerni temperaturi segrejemo olje. Polpete pečemo 5 minut na vsaki strani, da dobijo hrustljavo zlato rjavo skorjico. Polovico limone narežemo na krhlje in jih skupaj s prelivom iz tahinija in solato postrežemo ob ribjih polpetih.