
Piškotasto pecivo z limono in ingverjem
Limona in ingver sta klasična kombinacija tudi za pripravo slaščic
Piškotasto pecivo z limono in ingverjem
Limona in ingver sta klasična kombinacija tudi za pripravo slaščic

Sestavine
- 100 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- ščep soli
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja in še malo za posip
- nastrgana lupina 1 velike bio limone
- 8 koščkov kandiranega ingverja
- 175 g moke
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- ščep soli
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja in še malo za posip
- nastrgana lupina 1 velike bio limone
- 8 koščkov kandiranega ingverja
- 175 g moke
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C (ali na 130 °C z ventilacijo). Pekač za pito s snemljivim obodom, valovitim robom in premerom 22 cm namažemo z maslom. Ingver drobno narežemo. V skledo damo maslo in ga s kuhalnico močno mešamo, dokler se povsem ne zmehča. Dodamo sol in sladkor ter stepemo, nato pa primešamo še limonovo lupino in ingver.
V mešanico vsujemo moko in zgnetemo mehko testo. Postrgamo ga v pekač in s prsti pritisnemo ob dno, da nastane enakomerna, ravna plast. Testo po vsej površini prebodemo z vilicami in ga pečemo 40 minut, da zlato porumeni. Nato ga narežemo na trikotnike in jih pustimo v pekaču, da se povsem ohladijo. Ko jih vzamemo iz pekača, jih potresemo s sladkorjem in postrežemo.