Kaj boste skuhali danes?
Začinjeni jajčevci na žaru
Začinjeni jajčevci na žaru
Sestavine
- 800 g jajčevcev
- sol
- karijeva pasta
- mešanica provansalskih zelišč
Prazniki pred vrati: ideje za okusna darila
Sicer je še dovolj časa, da se na obdarovanje ustrezno pripravite, a če se poznate in veste, da boste darila iskali v zadnjem hipu, morda kar shranite te ideje.
Recept za najboljše domače kuhano vino
Začenja se sezona kuhanega vina. Preberite naše nasvete in pripravite pravi aromatični napitek za zimska druženja.
Ajdovi štruklji s kostanjem – kralji jesenske kuhinje
Ajdovi štruklji so klasika slovenske kuhinje. Z dodatkom kostanja pa postanejo prava jesenska poslastica, ki združi tradicijo in toplino doma.
Sestavine
- 800 g jajčevcev
- sol
- karijeva pasta
- mešanica provansalskih zelišč
Postopek
Jajčevce operemo, osušimo in narežemo na 2 cm debele kolute. Vsak kolut posebej po sredini zarežemo toliko, da se rezini še držita skupaj. Jajčevce nasolimo in jih pustimo 20 minut, nato jih speremo s toplo vodo, osušimo in razdelimo na polovico.
Polovico jajčevcev v sredini namažemo z malo karijeve paste (količina paste naj ne bo prevelika), drugo polovico jajčevcev pa z mešanico provansalskih zelišč. Tako pripravljene jajčevce spečemo na žaru.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Malinova strjenka
Raita s pečenim jajčevcem
Piščanec v hrustljavi česnovi skorjici
Hrustljavo zapečen piščanec kot ga še ne poznate