
Kaj boste skuhali danes?
Začinjeni jajčevci na žaru
Začinjeni jajčevci na žaru

Sestavine
- 800 g jajčevcev
- sol
- karijeva pasta
- mešanica provansalskih zelišč

Vse, kar morate vedeti o shranjevanju gob za ozimnico
Nekoliko nižje temperature in deževni dnevi so poskrbeli, da so iz zemlje pokukale gobe. Teh bo naenkrat v izobilju, zato je dobro vedeti, kako jih shraniti.

Korak za korakom do popolne domače marmelade
Domača marmelada je najboljša. Z našimi nasveti za kuhanje, steriliziranje kozarcev in shranjevanje, boste vedno dosegli popoln rezultat.

Čajota: nenavadna buča, ki paše v skoraj vsak recept
Čajota je po videzu gotovo najbolj nenavadna buča. Spominja na kaktus ali zeleno hruško z bodicami, ki je kot kameleon v kuhinji, saj se odlično prilagodi vsem receptom.
Sestavine
- 800 g jajčevcev
- sol
- karijeva pasta
- mešanica provansalskih zelišč
Postopek
Jajčevce operemo, osušimo in narežemo na 2 cm debele kolute. Vsak kolut posebej po sredini zarežemo toliko, da se rezini še držita skupaj. Jajčevce nasolimo in jih pustimo 20 minut, nato jih speremo s toplo vodo, osušimo in razdelimo na polovico.
Polovico jajčevcev v sredini namažemo z malo karijeve paste (količina paste naj ne bo prevelika), drugo polovico jajčevcev pa z mešanico provansalskih zelišč. Tako pripravljene jajčevce spečemo na žaru.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lazanja z mesom in blitvo
Lazanja je sočna specialiteta in ena najbolj priljubljenih jedi italijanske kuhinje. Pripravimo jo lahko z različnimi nadevi.