
Kaj boste skuhali danes?
Svinjska ribica z brusnicami
Svinjska ribica z brusnicami

Sestavine
- 500 g svinjske ribice
- 1 žlica moke
- 1 žlica olja
- 2 rdeči čebuli
- 4 dl piščančje jušne osnove
- 4 žlice brusničnega džema
- 1 žlica medu
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 500 g svinjske ribice
- 1 žlica moke
- 1 žlica olja
- 2 rdeči čebuli
- 4 dl piščančje jušne osnove
- 4 žlice brusničnega džema
- 1 žlica medu
- sol
- poper
Postopek
Svinjsko ribico narežemo na zrezke. Začinimo jih s soljo in poprom ter povaljamo v moki. Na segretem olju jih pečemo na vsaki strani 3 do 4 minute, da se zlato rjavo obarvajo. Damo jih na krožnik in prihranimo na toplem.
Čebulo olupimo in narežemo na debelejše krhlje. V ponvi, kjer se je pekla svinjina, jo pražimo približno 5 do 8 minut, da oveni in rahlo porjavi. Prilijemo jušno osnovo, dodamo brusnični džem in med ter kuhljamo 10 minut. V omako položimo svinjino in mesni sok, ki se je medtem izcedil, in kuhamo še minuto ali dve, da se svinjina segreje. Jed postrežemo s krompirjevim pirejem in kuhano zelenjavo.
Nasvet
Jed lahko pripravimo tudi z govedino. Namesto svinjske ribice vzamemo rostbif, namesto rdeče čebule uporabimo belo, namesto brusničnega džema pa hrenovo omako.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kolerabna juha z ingverjem
Baba z robidnicami in aromatično kremo
Baba ali babka je tradicionalni poljski kolač iz kvašenega testa.