© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjska ribica z brusnicami

Svinjska ribica z brusnicami

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sticky pork with cranberries

Sestavine

  • 500 g svinjske ribice
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica olja
  • 2 rdeči čebuli
  • 4 dl piščančje jušne osnove
  • 4 žlice brusničnega džema
  • 1 žlica medu
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g svinjske ribice
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica olja
  • 2 rdeči čebuli
  • 4 dl piščančje jušne osnove
  • 4 žlice brusničnega džema
  • 1 žlica medu
  • sol
  • poper

Postopek

1

Svinjsko ribico narežemo na zrezke. Začinimo jih s soljo in poprom ter povaljamo v moki. Na segretem olju jih pečemo na vsaki strani 3 do 4 minute, da se zlato rjavo obarvajo. Damo jih na krožnik in prihranimo na toplem.

2

Čebulo olupimo in narežemo na debelejše krhlje. V ponvi, kjer se je pekla svinjina, jo pražimo približno 5 do 8 minut, da oveni in rahlo porjavi. Prilijemo jušno osnovo, dodamo brusnični džem in med ter kuhljamo 10 minut. V omako položimo svinjino in mesni sok, ki se je medtem izcedil, in kuhamo še minuto ali dve, da se svinjina segreje. Jed postrežemo s krompirjevim pirejem in kuhano zelenjavo.

Nasvet

Jed lahko pripravimo tudi z govedino. Namesto svinjske ribice vzamemo rostbif, namesto rdeče čebule uporabimo belo, namesto brusničnega džema pa hrenovo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.