
Pečen piščanec z bučo, žajbljem in orehi
Izbrane jesenske sestavine so v tej jedi združijo, kot bi bile od nekdaj ustvarjene za skupaj.
Pečen piščanec z bučo, žajbljem in orehi
Izbrane jesenske sestavine so v tej jedi združijo, kot bi bile od nekdaj ustvarjene za skupaj.

Sestavine
- 1 kg piščančjih beder in stegen
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 rdeče čebule
- 1 maslena buča
- šopek žajblja
- 100 g orehovih polovičk
- šerijev kis
- sol
- poper

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
Na festival Wild West Fest On Fire 2025 prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys.

Ta namaz s feto je hit poletja
Stepena feta je hit poletja! Popolna kot pomaka, namaz ali kot del bogate solate. Pripravljena je v 5 minutah in je odlična zamisel za poletna druženja.

Mladi Tom Čopar z zeleno Michelinovo zvezdico
»Prihajam iz Mozirja, poročil sem se v Rečico ob Savinji, enega najlepših slovenskih krajev, kjer smo malo 'za cajtom', vendar v najbolj dobronamernem smislu."
Sestavine
- 1 kg piščančjih beder in stegen
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 rdeče čebule
- 1 maslena buča
- šopek žajblja
- 100 g orehovih polovičk
- šerijev kis
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na večje rezine. Bučo olupimo, odstranimo semena in prav tako narežemo na rezine. Žajblju osmukamo liste.
Pečico segrejemo na 220 °C. Piščančja stegna in bedra damo v večji pekač in jim priložimo rezine čebule in buče. Vse prelijemo z oljem, začinimo s soljo in poprom, premešamo in nato piščančje kose v pekaču postavimo tako, da je stran s kožo obrnjena navzgor.
Piščančje kose pečemo približno 25 minut, nato jih vzamemo iz pečice, jim primešamo žajbelj in orehe ter prelijemo z malo kisa. Nato jih postavimo spet tako, da je koža navzgor, in jih pečemo še 25 do 30 minut, da postanejo zlato rjave barve, zelenjava pa se zmehča. Jed postrežemo takoj s krompirjevim pirejem.