Pečen piščanec z bučo, žajbljem in orehi

Izbrane jesenske sestavine so v tej jedi združijo, kot bi bile od nekdaj ustvarjene za skupaj.

Pečen piščanec z bučo, žajbljem in orehi

Izbrane jesenske sestavine so v tej jedi združijo, kot bi bile od nekdaj ustvarjene za skupaj.

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
orehi piščančja bedra piščančja stegna perutnina žajbelj maslena buča buča
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 kg piščančjih beder in stegen
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 rdeče čebule
  • 1 maslena buča
  • šopek žajblja
  • 100 g orehovih polovičk
  • šerijev kis
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 kg piščančjih beder in stegen
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 rdeče čebule
  • 1 maslena buča
  • šopek žajblja
  • 100 g orehovih polovičk
  • šerijev kis
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in narežemo na večje rezine. Bučo olupimo, odstranimo semena in prav tako narežemo na rezine. Žajblju osmukamo liste.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Piščančja stegna in bedra damo v večji pekač in jim priložimo rezine čebule in buče. Vse prelijemo z oljem, začinimo s soljo in poprom, premešamo in nato piščančje kose v pekaču postavimo tako, da je stran s kožo obrnjena navzgor.

3

Piščančje kose pečemo približno 25 minut, nato jih vzamemo iz pečice, jim primešamo žajbelj in orehe ter prelijemo z malo kisa. Nato jih postavimo spet tako, da je koža navzgor, in jih pečemo še 25 do 30 minut, da postanejo zlato rjave barve, zelenjava pa se zmehča. Jed postrežemo takoj s krompirjevim pirejem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.