
Pečen piščanec z bučo, žajbljem in orehi
Izbrane jesenske sestavine so v tej jedi združijo, kot bi bile od nekdaj ustvarjene za skupaj.
Pečen piščanec z bučo, žajbljem in orehi
Izbrane jesenske sestavine so v tej jedi združijo, kot bi bile od nekdaj ustvarjene za skupaj.

Sestavine
- 1 kg piščančjih beder in stegen
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 rdeče čebule
- 1 maslena buča
- šopek žajblja
- 100 g orehovih polovičk
- šerijev kis
- sol
- poper
Preberite tudi

Življenje na dnu: riba, ki jo morate pokusiti
Romb je plemenita riba z morskega dna, ki s svojim nežnim, aromatičnim mesom osvaja gurmane po svetu. Ni najlepša, je pa med najokusnejšimi morskimi ribami.

Naravne tehnike barvanja pirhov, ki vas bodo navdušile
S pomočjo rastlin in živil lahko ustvarimo čudovite velikonočne barve.

Preprosti koraki, s katerimi bo meringa vedno uspela
Popolna meringa se začne pri enem samem koraku, ki ga mnogi spregledajo. Ključno je, da sneg stepemo ravno prav — a kako to doseči?
Sestavine
- 1 kg piščančjih beder in stegen
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 rdeče čebule
- 1 maslena buča
- šopek žajblja
- 100 g orehovih polovičk
- šerijev kis
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na večje rezine. Bučo olupimo, odstranimo semena in prav tako narežemo na rezine. Žajblju osmukamo liste.
Pečico segrejemo na 220 °C. Piščančja stegna in bedra damo v večji pekač in jim priložimo rezine čebule in buče. Vse prelijemo z oljem, začinimo s soljo in poprom, premešamo in nato piščančje kose v pekaču postavimo tako, da je stran s kožo obrnjena navzgor.
Piščančje kose pečemo približno 25 minut, nato jih vzamemo iz pečice, jim primešamo žajbelj in orehe ter prelijemo z malo kisa. Nato jih postavimo spet tako, da je koža navzgor, in jih pečemo še 25 do 30 minut, da postanejo zlato rjave barve, zelenjava pa se zmehča. Jed postrežemo takoj s krompirjevim pirejem.