Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Paprike, nadevane s proseno kašo, feto in pinjolami

Paprike, nadevane s proseno kašo, feto in pinjolami

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
feta pinjole filane paprike prosena kaša nadevane paprike nadevane paprike s feto Paprike nadevane s proseno kašo feto in pinjolami
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 180 g prosene kaše
  • 6 žlic rozin
  • velik šop peteršilja
  • 50 g pinjol
  • 200 g sira feta
  • dober ščep cimeta
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 8 celih pečenih paprik*

Preberite tudi

Sestavine

  • 180 g prosene kaše
  • 6 žlic rozin
  • velik šop peteršilja
  • 50 g pinjol
  • 200 g sira feta
  • dober ščep cimeta
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 8 celih pečenih paprik*

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Proseno kašo skuhamo po navodilih na zavitku, jo dobro odcedimo in pustimo, da se malo ohladi. Rozine namakamo v mlačni vodi 5 do 10 minut, da se zmehčajo.

2

V proseno kašo vmešamo grobo nasekljan peteršilj (nekaj ga pustimo za posip), odcejene rozine, pinjole, polovico nadrobljene fete, cimet in 4 žlice oljčnega olja. Zmešamo in solimo po okusu.

3

Pečene paprike nadevamo s prosenim nadevom (če ga kaj ostane, ga ponudimo zraven paprik), nato jih zložimo v pekač in posujemo s preostalo nadrobljeno feto. Pokapamo s preostalim oljem in pečemo približno 15 minut, da se jed pregreje in se feta zlato obarva. Jed posujemo s peteršiljem in postrežemo.

 

Pečene paprike

Paprike po dolgem razpolovimo, jih s prerezano stranjo navzdol položimo na papir za peko in pod vročim žarom v pečici pečemo toliko časa, da lupina počrni. Nato jih preložimo v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajenim olupimo kožo in odstranimo semena.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.