
Paprike, nadevane s proseno kašo, feto in pinjolami
Paprike, nadevane s proseno kašo, feto in pinjolami

Sestavine
- 180 g prosene kaše
- 6 žlic rozin
- velik šop peteršilja
- 50 g pinjol
- 200 g sira feta
- dober ščep cimeta
- 6 žlic oljčnega olja
- sol
- poper
- 8 celih pečenih paprik*
Preberite tudi

Naravne tehnike barvanja pirhov, ki vas bodo navdušile
S pomočjo rastlin in živil lahko ustvarimo čudovite velikonočne barve.

Preprosti koraki, s katerimi bo meringa vedno uspela
Popolna meringa se začne pri enem samem koraku, ki ga mnogi spregledajo. Ključno je, da sneg stepemo ravno prav — a kako to doseči?

Za kaj se uporablja moka semola?
Moko semola pridobivajo iz pšenice durum, ki ji v praksi pravimo tudi trda pšenica. Zbrali smo nekaj najpogostejših načinov rabe.
Sestavine
- 180 g prosene kaše
- 6 žlic rozin
- velik šop peteršilja
- 50 g pinjol
- 200 g sira feta
- dober ščep cimeta
- 6 žlic oljčnega olja
- sol
- poper
- 8 celih pečenih paprik*
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Proseno kašo skuhamo po navodilih na zavitku, jo dobro odcedimo in pustimo, da se malo ohladi. Rozine namakamo v mlačni vodi 5 do 10 minut, da se zmehčajo.
V proseno kašo vmešamo grobo nasekljan peteršilj (nekaj ga pustimo za posip), odcejene rozine, pinjole, polovico nadrobljene fete, cimet in 4 žlice oljčnega olja. Zmešamo in solimo po okusu.
Pečene paprike nadevamo s prosenim nadevom (če ga kaj ostane, ga ponudimo zraven paprik), nato jih zložimo v pekač in posujemo s preostalo nadrobljeno feto. Pokapamo s preostalim oljem in pečemo približno 15 minut, da se jed pregreje in se feta zlato obarva. Jed posujemo s peteršiljem in postrežemo.
Pečene paprike
Paprike po dolgem razpolovimo, jih s prerezano stranjo navzdol položimo na papir za peko in pod vročim žarom v pečici pečemo toliko časa, da lupina počrni. Nato jih preložimo v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajenim olupimo kožo in odstranimo semena.