
Panzerotti
Ocvrti nadevani kruhovi žepki
Panzerotti
Ocvrti nadevani kruhovi žepki

Sestavine
- testo po osnovnem receptu
- olje za cvrenje
nadev
- 2 beli čebuli
- 1 vejica rožmarina
- 1 pest parmezana
- 100 g sladke smetane
- 30 g masla

Navdušite s poletno specialiteto: nadevani bučkini cvetovi
Srečneži z obiljem pridelkov z domačega vrta, ne zamudite odlične priložnosti za nadgradnjo poletnega menija. Ste že kdaj pripravili bučkine cvetove?

Triki, s katerimi prepoznate popolno lubenico
Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Njene zdravilne učinkovine so poznali že stari Egipčani
Bazilika je aromatična zeliščna rastlina, znana po močnem vonju in okusu.
Sestavine
- testo po osnovnem receptu
- olje za cvrenje
nadev
- 2 beli čebuli
- 1 vejica rožmarina
- 1 pest parmezana
- 100 g sladke smetane
- 30 g masla
Postopek
Belo čebulo olupimo in skuhamo v slani vodi. Ko se ohladi, jo sesekljamo in s sesekljanim rožmarinom prepražimo na maslu. Takoj ko začne dobivati barvo, jo zalijemo s smetano, zavremo in odstavimo. Vmešamo nariban parmezan in pustimo, da se ohladi.
Testo za pico razvaljamo 5 mm debelo in izrežemo kroge premera 10 cm. Na vsak krog postavimo žlico čebulnega nadeva, prepognemo, rahlo pritisnemo robove in ocvremo v vročem olju.