© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Panzerotti

Ocvrti nadevani kruhovi žepki

Panzerotti

Ocvrti nadevani kruhovi žepki

Čas priprave 50 min + čas za testo z bigo
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
panzerotti-ocvrti-nadevani-kruhovi-zepki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • testo po osnovnem receptu
  • olje za cvrenje

nadev

  • 2 beli čebuli
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 pest parmezana
  • 100 g sladke smetane
  • 30 g masla
lubenica

Triki, s katerimi prepoznate popolno lubenico

Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Sestavine

  • testo po osnovnem receptu
  • olje za cvrenje

nadev

  • 2 beli čebuli
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 pest parmezana
  • 100 g sladke smetane
  • 30 g masla

Postopek

1

Belo čebulo olupimo in skuhamo v slani vodi. Ko se ohladi, jo sesekljamo in s sesekljanim rožmarinom prepražimo na maslu. Takoj ko začne dobivati barvo, jo zalijemo s smetano, zavremo in odstavimo. Vmešamo nariban parmezan in pustimo, da se ohladi.

2

Testo za pico razvaljamo 5 mm debelo in izrežemo kroge premera 10 cm. Na vsak krog postavimo žlico čebulnega nadeva, prepognemo, rahlo pritisnemo robove in ocvremo v vročem olju.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.