
Ostrige z orientalskim prelivom
Ostrige z orientalskim prelivom

Sestavine
- 12 ostrig
- šopek narezanega drobnjaka, ko postrežemo
omaka
- 1 strok česna
- 1 košček ingverja
- 2 žlici riževega vina mirin
- 1 žlica sojine omake
- 4 mlade čebule
- 1 rdeč čili
- 2 žlici sezamovega olja

Ne veste, kako izkostiti jagnječje stegno? Tukaj je preprost postopek
Poletje je sezona najboljše jagnjetine. Naučite se izkostiti jagnječje stegno hitro in brez napak – vodili vas bomo korak za korakom.

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

Ribe stare do 10 dni? Vse to se lahko šteje kot 'sveže'
Če to berete, gotovo spadate med uživače, ki jim dišijo ribe. Vas zanima, kako suvereno izbrati svežo ribo ali pa iščete nov recept? Prišli ste na pravo mesto …
Sestavine
- 12 ostrig
- šopek narezanega drobnjaka, ko postrežemo
omaka
- 1 strok česna
- 1 košček ingverja
- 2 žlici riževega vina mirin
- 1 žlica sojine omake
- 4 mlade čebule
- 1 rdeč čili
- 2 žlici sezamovega olja
Postopek
Če imamo še zaprte ostrige, jih odpremo (glej nasvet).
Česen stremo. Košček ingverja, velik za palec, drobno nasekljamo. Čebulo fino narežemo, čili pa nasekljamo. Vse sestavine za omako zmešamo v majhni skledi. Z omako pokapamo ostrige, nato jih posipamo še z narezanim drobnjakom in takoj postrežemo.
Kako odpreti ostrige?
Okoli ene roke zavijemo kuhinjsko krpo in z roko močno primemo ostrigo. V drugo roko vzamemo majhen oster nožek za odpiranje ostrig in z njim razklenemo lupino. Konico nožka zapičimo v spodnji del lupine, ga pod pritiskom malo obračamo in nato potisnemo navzgor ali še naprej obračamo levo in desno, da se ostriga odpre. Nožek potisnemo pod zgornji del školjke in ta del lupine odstranimo. Ostrige postrežemo z izbrano omako.