© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ostrige z orientalskim prelivom

Ostrige z orientalskim prelivom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ostrige z orientalskim prelivom

Sestavine

  • 12 ostrig
  • šopek narezanega drobnjaka, ko postrežemo

omaka

  • 1 strok česna
  • 1 košček ingverja
  • 2 žlici riževega vina mirin
  • 1 žlica sojine omake
  • 4 mlade čebule
  • 1 rdeč čili
  • 2 žlici sezamovega olja

Sestavine

  • 12 ostrig
  • šopek narezanega drobnjaka, ko postrežemo

omaka

  • 1 strok česna
  • 1 košček ingverja
  • 2 žlici riževega vina mirin
  • 1 žlica sojine omake
  • 4 mlade čebule
  • 1 rdeč čili
  • 2 žlici sezamovega olja

Postopek

1

Če imamo še zaprte ostrige, jih odpremo (glej nasvet).

2

Česen stremo. Košček ingverja, velik za palec, drobno nasekljamo. Čebulo fino narežemo, čili pa nasekljamo. Vse sestavine za omako zmešamo v majhni skledi. Z omako pokapamo ostrige, nato jih posipamo še z narezanim drobnjakom in takoj postrežemo.

Kako odpreti ostrige?

Okoli ene roke zavijemo kuhinjsko krpo in z roko močno primemo ostrigo. V drugo roko vzamemo majhen oster nožek za odpiranje ostrig in z njim razklenemo lupino. Konico nožka zapičimo v spodnji del lupine, ga pod pritiskom malo obračamo in nato potisnemo navzgor ali še naprej obračamo levo in desno, da se ostriga odpre. Nožek potisnemo pod zgornji del školjke in ta del lupine odstranimo. Ostrige postrežemo z izbrano omako.

Prikaz tehnike

Priljubljeni recepti

Pisani medenjaki

Prazniki brez medenjakov? Nemogoče!

1 h
Enostavno

Mešane ocvrte ribe in morski sadeži

Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.

1 h 20 min
Enostavno

Jagodna beljakova rulada

Beljakov nikoli ne zavrzite, raje jih spremenite v slastno rulado

45 min
Enostavno

Bučna juha s slanino

1 h 18 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.