
Orada v ponvi s češnjevimi paradižniki
Ali znamenita »orata all’acqua pazza«
Orada v ponvi s češnjevimi paradižniki
Ali znamenita »orata all’acqua pazza«

Sestavine
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 očiščeni oradi po pribl. 450 g vsaka
- 2 stroka česna
- ½ majhnega rdečega čilija
- 400 g raznobarvnih češnjevih paradižnikov
- 4 žlice belega vina
- majhna pest kaper
- nasekljan peteršilj
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 očiščeni oradi po pribl. 450 g vsaka
- 2 stroka česna
- ½ majhnega rdečega čilija
- 400 g raznobarvnih češnjevih paradižnikov
- 4 žlice belega vina
- majhna pest kaper
- nasekljan peteršilj
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Česen olupimo in narežemo na lističe, čili drobno sesekljamo. V veliki ponvi s pokrovom segrejemo oljčno olje. Ribi previdno položimo v olje in pečemo 4 do 5 minut, da začneta rjaveti. Obrnemo ju, okrog njiju potresemo česen in pečemo še minuto, nato v ponev dodamo čili in paradižnik. Prilijemo vino, zavremo in počakamo, da minuto brbota, nato dodamo 1 dl vode ter solimo in popramo.
Ponev pokrijemo, temperaturo zvišamo in ribi dušimo 15 minut, da se skuhata. Kuhani sta, ko oči postanejo bele, meso pa je na otip mehko.
Ribi prestavimo na servirni pladenj, ponev pa vrnemo na ogenj. Dodamo kapre in peteršilj in kuhamo še minuto. Omako lahko postrežemo posebej ali ribi vrnemo v ponev, ju z žlico prelijemo z omako in ponev prinesemo na mizo. Pred postrežbo ribi pokapljamo z oljčnim oljem.
Nasvet
Najbolje je uporabiti zelo zrele paradižnike, saj bodo ti dodali nekaj sladkobe v pekočo omako. Na enak način lahko pripravimo tudi brancina.