
Nasoljeni rumenjaki
Presenetite goste z nasoljenimi rumenjaki
Nasoljeni rumenjaki
Presenetite goste z nasoljenimi rumenjaki

Sestavine
- 6 rumenjakov
- drobno mleta sol
Preberite tudi

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.
Sestavine
- 6 rumenjakov
- drobno mleta sol
Postopek
Dno posode prekrijemo s plastjo drobno mlete soli, debelo približno 2 cm (grobo mlete soli za ta recept ne moremo uporabiti).
S hrbtno stranjo žlice naredimo v sol toliko vdolbin, kolikor rumenjakov bomo nasolili.
Rumenjake zelo natančno ločimo od beljakov in jih previdno spustimo v vdolbine.
Popolnoma jih prekrijemo s še več soli in postavimo v hladilnik za 8 ur ali čez noč.
Naslednji dan rumenjake vzamemo iz soli. Morali bi se strditi in dobiti teksturo lepljivega gumijastega bombona.
Speremo jih pod mrzlo vodo in jih pazljivo osušimo s papirnato brisačo. Po videzu bi morali spominjati na posušene marelice.
Pečico segrejemo na najnižjo temperaturo (60 °C). Rumenjake razporedimo po naoljeni kuhinjski mrežici in jih sušimo v pečici 3 ure oziroma dokler niso posušeni in trdi.
Ko se rumenjaki ohladijo, so pripra- vljeni, da jih drobno nastrgamo na jedi. (V nepredušno zaprti posodi jih lahko v hladilniku hranimo do 3 mesece.)