Kaj boste skuhali danes?
Čipkast vaniljev piškot
Sladica z vaniljo je najboljša izbira!
Čipkast vaniljev piškot
Sladica z vaniljo je najboljša izbira!
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- 250 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- čipkast prtiček za vzorec
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- 250 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- čipkast prtiček za vzorec
Postopek
Maslo, sladkor in aromo damo v posodo kuhinjskega mešalnika in mešamo, da dobimo svetlo in penasto mešanico. Dodamo moko, škrob in sol ter zgnetemo v krhko testo. Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in ga oblikujemo v kroglo; ne gnetemo ga preveč. Testo razvaljamo na 1 cm debel krog premera 25 cm. Na testo poveznemo približno enako velik krožnik in oblikujemo lep krog. Testo prestavimo na velik pekač in z dvema prstoma oblikujemo okrasni rob. Z vilicami na testu ponazorimo razdelitev na 8 kosov, nato pa testo s pekačem vred damo za vsaj pol ure v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 °C. Piškot pečemo približno 25 minut, da postane zlato rjav. Ohladimo ga na pekaču in okrasimo s sladkorjem v prahu tako, da nanj položimo prtiček s čipkastim vzorcem in ga obilno posujemo s sladkorjem v prahu, prtiček pa nato previdno odstranimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnjene paprike po mediteransko
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača