Kaj boste skuhali danes?
Čipkast vaniljev piškot
Sladica z vaniljo je najboljša izbira!
Čipkast vaniljev piškot
Sladica z vaniljo je najboljša izbira!
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- 250 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- čipkast prtiček za vzorec
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- 250 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- čipkast prtiček za vzorec
Postopek
Maslo, sladkor in aromo damo v posodo kuhinjskega mešalnika in mešamo, da dobimo svetlo in penasto mešanico. Dodamo moko, škrob in sol ter zgnetemo v krhko testo. Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in ga oblikujemo v kroglo; ne gnetemo ga preveč. Testo razvaljamo na 1 cm debel krog premera 25 cm. Na testo poveznemo približno enako velik krožnik in oblikujemo lep krog. Testo prestavimo na velik pekač in z dvema prstoma oblikujemo okrasni rob. Z vilicami na testu ponazorimo razdelitev na 8 kosov, nato pa testo s pekačem vred damo za vsaj pol ure v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 °C. Piškot pečemo približno 25 minut, da postane zlato rjav. Ohladimo ga na pekaču in okrasimo s sladkorjem v prahu tako, da nanj položimo prtiček s čipkastim vzorcem in ga obilno posujemo s sladkorjem v prahu, prtiček pa nato previdno odstranimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni makarončki s cvetačo in sirom
Izboljšana različica slavnega mac'n'cheesa
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek
Pečeni piščanec z zelenjavo, čičerko in sirom feta
Mediteranska piščančja pečenka