© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čipkast vaniljev piškot

Sladica z vaniljo je najboljša izbira!

Čipkast vaniljev piškot

Sladica z vaniljo je najboljša izbira!

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cipkast-vaniljev-piskot_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 250 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • 250 g moke
  • 100 g jedilnega škroba
  • ½ žličke soli
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip
  • čipkast prtiček za vzorec
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 250 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • 250 g moke
  • 100 g jedilnega škroba
  • ½ žličke soli
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip
  • čipkast prtiček za vzorec

Postopek

1

Maslo, sladkor in aromo damo v posodo kuhinjskega mešalnika in mešamo, da dobimo svetlo in penasto mešanico. Dodamo moko, škrob in sol ter zgnetemo v krhko testo. Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in ga oblikujemo v kroglo; ne gnetemo ga preveč. Testo razvaljamo na 1 cm debel krog premera 25 cm. Na testo poveznemo približno enako velik krožnik in oblikujemo lep krog. Testo prestavimo na velik pekač in z dvema prstoma oblikujemo okrasni rob. Z vilicami na testu ponazorimo razdelitev na 8 kosov, nato pa testo s pekačem vred damo za vsaj pol ure v hladilnik.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Piškot pečemo približno 25 minut, da postane zlato rjav. Ohladimo ga na pekaču in okrasimo s sladkorjem v prahu tako, da nanj položimo prtiček s čipkastim vzorcem in ga obilno posujemo s sladkorjem v prahu, prtiček pa nato previdno odstranimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.