Kaj boste skuhali danes?
Čipkast vaniljev piškot
Sladica z vaniljo je najboljša izbira!
Čipkast vaniljev piškot
Sladica z vaniljo je najboljša izbira!
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- 250 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- čipkast prtiček za vzorec
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- 250 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- čipkast prtiček za vzorec
Postopek
Maslo, sladkor in aromo damo v posodo kuhinjskega mešalnika in mešamo, da dobimo svetlo in penasto mešanico. Dodamo moko, škrob in sol ter zgnetemo v krhko testo. Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in ga oblikujemo v kroglo; ne gnetemo ga preveč. Testo razvaljamo na 1 cm debel krog premera 25 cm. Na testo poveznemo približno enako velik krožnik in oblikujemo lep krog. Testo prestavimo na velik pekač in z dvema prstoma oblikujemo okrasni rob. Z vilicami na testu ponazorimo razdelitev na 8 kosov, nato pa testo s pekačem vred damo za vsaj pol ure v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 °C. Piškot pečemo približno 25 minut, da postane zlato rjav. Ohladimo ga na pekaču in okrasimo s sladkorjem v prahu tako, da nanj položimo prtiček s čipkastim vzorcem in ga obilno posujemo s sladkorjem v prahu, prtiček pa nato previdno odstranimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kaneloni iz palačink
Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki
Svežina na krožniku - idealna za tople dni
Babka s suhim sadjem
Da ne bo za praznike na mizi samo potica, pripravite to čudovito babko.