© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevani bučkini cvetovi

Nadevani bučkini cvetovi so poletna specialiteta, ki se je z veseljem lotimo takrat, ko se na vrtu bohotijo bučke.

Nadevani bučkini cvetovi

Nadevani bučkini cvetovi so poletna specialiteta, ki se je z veseljem lotimo takrat, ko se na vrtu bohotijo bučke.

Čas priprave 50 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 8 bučkinih cvetov, ki se držijo majhnih bučk

testo

  • 1 veliko jajce
  • 100 g moke
  • ščep sode bikarbone
  • 2 dl ledeno mrzle vode

preliv

  • 2 velika zrela paradižnika
  • 2 žlici oljčnega olja
  • majhna pest drobno nasekljanih metinih listov
  • sol in poper

nadev

  • 250 g kremaste rikote
  • 150 g mehkega kozjega sira
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 1⁄2 drobno nasekljanega rdečega čilija
  • majhna pest nasekljanih metinih listov
  • sol in poper
Ruska hladna juha okroška

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji

Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Sestavine

  • 8 bučkinih cvetov, ki se držijo majhnih bučk

testo

  • 1 veliko jajce
  • 100 g moke
  • ščep sode bikarbone
  • 2 dl ledeno mrzle vode

preliv

  • 2 velika zrela paradižnika
  • 2 žlici oljčnega olja
  • majhna pest drobno nasekljanih metinih listov
  • sol in poper

nadev

  • 250 g kremaste rikote
  • 150 g mehkega kozjega sira
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 1⁄2 drobno nasekljanega rdečega čilija
  • majhna pest nasekljanih metinih listov
  • sol in poper

Postopek

1

Za testo v široki skledi z metlico zmešamo jajce, moko in sodo bikarbono. Postopoma prilivamo ledeno mrzlo vodo in še naprej stepamo, da dobimo gladko testo kot za palačinke. Postavimo ga na stran.

2

Za preliv paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na drobne kocke. V drugi skledi ga zmešamo z oljčnim oljem in meto, solimo in popramo ter damo na stran.

3

V tretji skledi zmešamo vse sestavine za nadev. Nežno razpremo vsak cvet in odstranimo prašnik, če ga ima. Cvet po žličkah napolnimo z nadevom, nato ga zapremo, tako da zasučemo konce cvetnih listov. Ponovimo s preostalimi cvetovi.

4

Cvrtnik segrejemo na 180 °C ali sledimo navodilom v nasvetu spodaj. Bučke s cvetovi pomočimo v testo in jih cvremo 2 minuti, nato jih s penovko previdno obrnemo in cvremo še 2 minuti, da so hrustljavi. Cvremo jih v več porcijah, da posoda ni prepolna. Ocvrte odcedimo na papirnatih brisačkah in prihranimo na toplem, medtem ko cvremo preostale.

5

Bučke s cvetovi postrežemo na krožnikih. Posujemo jih z malce soli, okrog pa nakapamo preliv.

Nasvet

Če nimamo cvrtnika, lahko bučke s cvetovi ocvremo v kozici. Vanjo nalijemo za približno 5 cm olja in ga segrejemo na 180 °C. Temperaturo preverimo s kuhinjskim termometrom ali s kapljico testa, ki mora v olju takoj zacvrčati. Ko bomo v olje položili bučke s cvetovi, se bo temperatura olja znižala, zato jih ne cvremo preveč naenkrat. Ko zaključimo s cvrenjem, pustimo, da se olje popolnoma ohladi v kozici, nato ga lahko precedimo in v dobro zaprti posodi shranimo za ponovno uporabo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.