© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Nadevan paradižnik s špinačo in ovčjim sirom

Nadevan paradižnik s špinačo in ovčjim sirom

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sestavine

  • 4 srednje debeli čvrsti paradižniki
  • 300 g špinače
  • sol
  • 3 žlice oljčnega olja
  • ½ drobno nasekljane čebule
  • 2 drobno nasekljana stroka česna
  • 100 g ovčjega sira (feta)
  • 1 jajce
  • ½ žličke origana
  • ½ žličke timijana
  • muškat
  • poper

Sestavine

  • 4 srednje debeli čvrsti paradižniki
  • 300 g špinače
  • sol
  • 3 žlice oljčnega olja
  • ½ drobno nasekljane čebule
  • 2 drobno nasekljana stroka česna
  • 100 g ovčjega sira (feta)
  • 1 jajce
  • ½ žličke origana
  • ½ žličke timijana
  • muškat
  • poper

Postopek

1

Paradižnikom odrežemo pokrove in z žlico postrgamo sredico tako, da pustimo pol centimetra debel rob.

2

Neožeto špinačo damo v kozico in posolimo. V pokriti posodi jo pustimo na blagem ognju približno 2 minuti, da upade. Potem jo stresemo na cedilo in dobro odcedimo.

3

V ponvi segrejemo žlico in pol oljčnega olja in na njem čebulo do mehkega podušimo. Dodamo česen in na hitro popražimo. Nato vmešamo špinačo in močno segrejemo.

4

V skledi zmešamo špinačo z ovčjim sirom, jajcem, baziliko, timijanom in muškatom; začinimo s soljo in poprom.

5

Izdolbene paradižnike napolnimo s pripravljenim nadevom in pokrijemo s pokrovčki. Primeren manjši model namažemo z oljčnim oljem, zložimo vanj nadevane paradižnike, jih pokapamo z oljčnim oljem in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut. S špinačo in ovčjim sirom polnjeni paradižniki teknejo tako vroči kot tudi hladni.

Priljubljeni recepti

Torta črni gozdiček

2 h
Srednje zahtevno

Kanapeji s kumaro in modrim sirom

Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil

Enostavno

Ožgana čebula z balzamičnim kisom, orehi in rikoto

Ožgana čebula z balzamičnim kisom, orehi in rikoto je na neke vrste karamelizirana čebula, le nadgrajena in veliko boljša. Jedce boste nedvomno očarali, če jo ponudite kot toplo ali hladno predjed.

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.