
Nadevan paradižnik s špinačo in ovčjim sirom
Nadevan paradižnik s špinačo in ovčjim sirom

Sestavine
- 4 srednje debeli čvrsti paradižniki
- 300 g špinače
- sol
- 3 žlice oljčnega olja
- ½ drobno nasekljane čebule
- 2 drobno nasekljana stroka česna
- 100 g ovčjega sira (feta)
- 1 jajce
- ½ žličke origana
- ½ žličke timijana
- muškat
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 srednje debeli čvrsti paradižniki
- 300 g špinače
- sol
- 3 žlice oljčnega olja
- ½ drobno nasekljane čebule
- 2 drobno nasekljana stroka česna
- 100 g ovčjega sira (feta)
- 1 jajce
- ½ žličke origana
- ½ žličke timijana
- muškat
- poper
Postopek
Paradižnikom odrežemo pokrove in z žlico postrgamo sredico tako, da pustimo pol centimetra debel rob.
Neožeto špinačo damo v kozico in posolimo. V pokriti posodi jo pustimo na blagem ognju približno 2 minuti, da upade. Potem jo stresemo na cedilo in dobro odcedimo.
V ponvi segrejemo žlico in pol oljčnega olja in na njem čebulo do mehkega podušimo. Dodamo česen in na hitro popražimo. Nato vmešamo špinačo in močno segrejemo.
V skledi zmešamo špinačo z ovčjim sirom, jajcem, baziliko, timijanom in muškatom; začinimo s soljo in poprom.
Izdolbene paradižnike napolnimo s pripravljenim nadevom in pokrijemo s pokrovčki. Primeren manjši model namažemo z oljčnim oljem, zložimo vanj nadevane paradižnike, jih pokapamo z oljčnim oljem in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut. S špinačo in ovčjim sirom polnjeni paradižniki teknejo tako vroči kot tudi hladni.