© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevan paradižnik s špinačo in ovčjim sirom

Nadevan paradižnik s špinačo in ovčjim sirom

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sestavine

  • 4 srednje debeli čvrsti paradižniki
  • 300 g špinače
  • sol
  • 3 žlice oljčnega olja
  • ½ drobno nasekljane čebule
  • 2 drobno nasekljana stroka česna
  • 100 g ovčjega sira (feta)
  • 1 jajce
  • ½ žličke origana
  • ½ žličke timijana
  • muškat
  • poper
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 4 srednje debeli čvrsti paradižniki
  • 300 g špinače
  • sol
  • 3 žlice oljčnega olja
  • ½ drobno nasekljane čebule
  • 2 drobno nasekljana stroka česna
  • 100 g ovčjega sira (feta)
  • 1 jajce
  • ½ žličke origana
  • ½ žličke timijana
  • muškat
  • poper

Postopek

1

Paradižnikom odrežemo pokrove in z žlico postrgamo sredico tako, da pustimo pol centimetra debel rob.

2

Neožeto špinačo damo v kozico in posolimo. V pokriti posodi jo pustimo na blagem ognju približno 2 minuti, da upade. Potem jo stresemo na cedilo in dobro odcedimo.

3

V ponvi segrejemo žlico in pol oljčnega olja in na njem čebulo do mehkega podušimo. Dodamo česen in na hitro popražimo. Nato vmešamo špinačo in močno segrejemo.

4

V skledi zmešamo špinačo z ovčjim sirom, jajcem, baziliko, timijanom in muškatom; začinimo s soljo in poprom.

5

Izdolbene paradižnike napolnimo s pripravljenim nadevom in pokrijemo s pokrovčki. Primeren manjši model namažemo z oljčnim oljem, zložimo vanj nadevane paradižnike, jih pokapamo z oljčnim oljem in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut. S špinačo in ovčjim sirom polnjeni paradižniki teknejo tako vroči kot tudi hladni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.