
Morska solata s prekajenim lososom in rakci
Predjed, s katero boste goste navdušili.
Morska solata s prekajenim lososom in rakci
Predjed, s katero boste goste navdušili.

Čudovita predjed, ki jo lahko sestavimo vnaprej, tik pred postrežbo priložimo samo še zabeljeno solatko.
Sestavine
- 1 žlica crème fraîche ali kisle smetane
- 1 žlička hrenove omake
- 4 rezine prekajenega lososa
- 10 velikih olupljenih rakovih repkov
- sok 1 limete
- lupina ½ limete
- 1 žlička medu
- ½ žličke drobno naribanega svežega ingverja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 pesti listov manjše solate
- sol
- poper
Preberite tudi

Recepti: Nežna in pikantna rukola
Poiskali smo nekaj različnih receptov, da bo priprava te zakladnice vitaminov in mineralov lahko bolj vsestranska. Priprava vam ne bo vzela več kot dobre pol ure!

Kaj je najboljše za žerjavico: les, oglje ali briketi?
Katera izbira za žerjavico je najboljša – naravni les, oglje ali briketi? Prednosti in slabosti za popolno peko na žaru.

Recepti za jedi s spomladansko zelenjavo
Osvežite svoje obroke, poiščite svežo zelenjavo in jo čim bolj okusno pripravite.
Sestavine
- 1 žlica crème fraîche ali kisle smetane
- 1 žlička hrenove omake
- 4 rezine prekajenega lososa
- 10 velikih olupljenih rakovih repkov
- sok 1 limete
- lupina ½ limete
- 1 žlička medu
- ½ žličke drobno naribanega svežega ingverja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 pesti listov manjše solate
- sol
- poper
Postopek
Crème fraîche ali kislo smetano zmešamo s hrenovo omako in začinimo z malo soli in popra. Pripravimo tudi preliv za solato, tako da limetin sok zmešamo z lupino, medom, ingverjem in soljo ter poprom. Primešamo še olje.
Lososove rezine razporedimo na dva postrežna krožnika in jim dodamo še rakove repke. Obložimo jih s hrenovo omako, solatnimi listi, vse skupaj prelijemo s solatnim prelivom in postrežemo.