
Morska solata s prekajenim lososom in rakci
Predjed, s katero boste goste navdušili.
Morska solata s prekajenim lososom in rakci
Predjed, s katero boste goste navdušili.

Čudovita predjed, ki jo lahko sestavimo vnaprej, tik pred postrežbo priložimo samo še zabeljeno solatko.
Sestavine
- 1 žlica crème fraîche ali kisle smetane
- 1 žlička hrenove omake
- 4 rezine prekajenega lososa
- 10 velikih olupljenih rakovih repkov
- sok 1 limete
- lupina ½ limete
- 1 žlička medu
- ½ žličke drobno naribanega svežega ingverja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 pesti listov manjše solate
- sol
- poper

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 1 žlica crème fraîche ali kisle smetane
- 1 žlička hrenove omake
- 4 rezine prekajenega lososa
- 10 velikih olupljenih rakovih repkov
- sok 1 limete
- lupina ½ limete
- 1 žlička medu
- ½ žličke drobno naribanega svežega ingverja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 pesti listov manjše solate
- sol
- poper
Postopek
Crème fraîche ali kislo smetano zmešamo s hrenovo omako in začinimo z malo soli in popra. Pripravimo tudi preliv za solato, tako da limetin sok zmešamo z lupino, medom, ingverjem in soljo ter poprom. Primešamo še olje.
Lososove rezine razporedimo na dva postrežna krožnika in jim dodamo še rakove repke. Obložimo jih s hrenovo omako, solatnimi listi, vse skupaj prelijemo s solatnim prelivom in postrežemo.