Kaj boste skuhali danes?
Zelenjavni kari s koriandrom
Zelenjavni kari s koriandrom
Sestavine
- 1 čebula
- 2 cm velik košček ingverja
- 3 večji korenčki
- 1 večja glava rimskega brokolija (romanesko)
- 2 krompirja
- malo olja
- 1 žlica karija v prahu
- sol
- poper
- 1 majhna pločevinka paradižnika
- svež koriander (po želji)
Brez teh piškotov ni praznikov
Vaniljevi rogljički so nepogrešljiv del prazničnih dni, v nežno masleno maso pa moramo nujno zamesiti ščep nostalgije.
Krepke jedi na žlico, pripravljene v 1 uri
Ko se vreme poigra z našo energijo, prijajo jedi bogatih okusov. Izbrali smo krepke juhe in enolončnice, pripravljene v manj kot eni uri.
To je recept za najbolj hrustljave kompirjeve pogačice
Tem pogačicam se pač ni moč upreti. Zunaj so hrustljave, znotraj sočne - kdor jih pokusi, se ne more več ustaviti. Trik je v škrobni vodi, ki navadno konča v odtoku.
Sestavine
- 1 čebula
- 2 cm velik košček ingverja
- 3 večji korenčki
- 1 večja glava rimskega brokolija (romanesko)
- 2 krompirja
- malo olja
- 1 žlica karija v prahu
- sol
- poper
- 1 majhna pločevinka paradižnika
- svež koriander (po želji)
Postopek
Čebulo in ingver olupimo ter drobno nasekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na rezine. Romanesko očistimo in razdelimo na cvetove; krompir olupimo in narežemo na kocke.
V kozici segrejemo malo olja in na njem nekoliko podušimo čebulo in ingver. Dodamo preostalo zelenjavo, vse skupaj hitro podušimo ter začinimo s karijem, soljo in poprom. Nato dodamo paradižnik in sok iz pločevinke. Na blagem ognju kuhljamo približno 15 minut.
Medtem nasekljamo koriander in ga dodamo k jedi tik pred koncem kuhanja.
Nasvet
V kari lahko dodamo tudi meso – 200 g rostbifa (ali poljubne vrste mesa) enostavno narežemo na trakove, močno popečemo in 3 minute pred koncem kuhanja dodamo jedi.