
Kaj boste skuhali danes?
Zelenjavni kari s koriandrom
Zelenjavni kari s koriandrom

Sestavine
- 1 čebula
- 2 cm velik košček ingverja
- 3 večji korenčki
- 1 večja glava rimskega brokolija (romanesko)
- 2 krompirja
- malo olja
- 1 žlica karija v prahu
- sol
- poper
- 1 majhna pločevinka paradižnika
- svež koriander (po želji)

Ko pade odpornost: kvarnerska mineštra, ki ogreje telo in dušo
V Reki se pleše in poje, a tudi dobro je, saj tam živijo kuharice, ki prisegajo na lokalne sestavine in tradicijo.

Zdrobov narastek – sladica otroštva, ki nikoli ne gre iz mode
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.

Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.
Sestavine
- 1 čebula
- 2 cm velik košček ingverja
- 3 večji korenčki
- 1 večja glava rimskega brokolija (romanesko)
- 2 krompirja
- malo olja
- 1 žlica karija v prahu
- sol
- poper
- 1 majhna pločevinka paradižnika
- svež koriander (po želji)
Postopek
Čebulo in ingver olupimo ter drobno nasekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na rezine. Romanesko očistimo in razdelimo na cvetove; krompir olupimo in narežemo na kocke.
V kozici segrejemo malo olja in na njem nekoliko podušimo čebulo in ingver. Dodamo preostalo zelenjavo, vse skupaj hitro podušimo ter začinimo s karijem, soljo in poprom. Nato dodamo paradižnik in sok iz pločevinke. Na blagem ognju kuhljamo približno 15 minut.
Medtem nasekljamo koriander in ga dodamo k jedi tik pred koncem kuhanja.
Nasvet
V kari lahko dodamo tudi meso – 200 g rostbifa (ali poljubne vrste mesa) enostavno narežemo na trakove, močno popečemo in 3 minute pred koncem kuhanja dodamo jedi.