
Kaj boste skuhali danes?
Zelenjavni kari s koriandrom
Zelenjavni kari s koriandrom

Sestavine
- 1 čebula
- 2 cm velik košček ingverja
- 3 večji korenčki
- 1 večja glava rimskega brokolija (romanesko)
- 2 krompirja
- malo olja
- 1 žlica karija v prahu
- sol
- poper
- 1 majhna pločevinka paradižnika
- svež koriander (po želji)

Ponarejena pašticada, ki jo bodo otroci oboževali
V tokratni kuharski oddaji Kvarnerke na Aktual TV je voditeljica Maja Škufca kuhalnico prepustila posebni gostji – Meliti Maslak iz Reke.


Tri jesenske sladice, ki bodo na meniju še ta teden
Poletje nas je razvajalo s svežino, a tudi jesenski okusi niso kar tako. Jabolka, hruške in slive smo skrili v jesenske sladice, ki prepričajo z aromo in izgledom.
Sestavine
- 1 čebula
- 2 cm velik košček ingverja
- 3 večji korenčki
- 1 večja glava rimskega brokolija (romanesko)
- 2 krompirja
- malo olja
- 1 žlica karija v prahu
- sol
- poper
- 1 majhna pločevinka paradižnika
- svež koriander (po želji)
Postopek
Čebulo in ingver olupimo ter drobno nasekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na rezine. Romanesko očistimo in razdelimo na cvetove; krompir olupimo in narežemo na kocke.
V kozici segrejemo malo olja in na njem nekoliko podušimo čebulo in ingver. Dodamo preostalo zelenjavo, vse skupaj hitro podušimo ter začinimo s karijem, soljo in poprom. Nato dodamo paradižnik in sok iz pločevinke. Na blagem ognju kuhljamo približno 15 minut.
Medtem nasekljamo koriander in ga dodamo k jedi tik pred koncem kuhanja.
Nasvet
V kari lahko dodamo tudi meso – 200 g rostbifa (ali poljubne vrste mesa) enostavno narežemo na trakove, močno popečemo in 3 minute pred koncem kuhanja dodamo jedi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Tortilje s piščancem z limeto in avokadom
Pita s šampinjoni in mlado špinačo
Vegetarijanska klasika, ki bo navdušila vse!