© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Češnjeva marmelada s cvetovi bezga

Izkoristite sezono češenj in bezga za odlično marmelado.

Češnjeva marmelada s cvetovi bezga

Izkoristite sezono češenj in bezga za odlično marmelado.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
csm_kirschenmarmelade_mit_holunderblueten_8bcd51f88c

Poznopomladna kombinacija češenj in bezga vas bo navdušila – še posebno, če češnje zorijo na vašem vrtu, bezeg pa naberete na sprehodu v bližnji gozd.

Sestavine

  • 1 kg svetlo rdečih češenj
  • 1 kg želirnega sladkorja 1:1
  • sok 1 limone
  • 6 velikih kobulov bezgovih cvetov
  • 2 žlici češnjevega žganja
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 kg svetlo rdečih češenj
  • 1 kg želirnega sladkorja 1:1
  • sok 1 limone
  • 6 velikih kobulov bezgovih cvetov
  • 2 žlici češnjevega žganja

Postopek

1

Zrele češnje operemo, dobro odcedimo, odstranimo koščice in jih zmiksamo. Sadni masi primešamo želirni sladkor, dodamo limonov sok in pustimo stati nekaj minut.

2

Medtem dobro otresemo bezgove kobule, osmukamo cvetove in jih damo v pripravljene kozarce. Nato sadno maso zavremo in ob stalnem mešanju pustimo rahlo vreti 6 do 8 minut. Lonec odstavimo lonec s kuhalne plošče in primešamo češnjevec. Kozarce napolnimo z vročo marmelado in jih takoj dobro zapremo.

Nasvet

Marmelada bo dlje ostala okusna in sveža, če bodo kozarci, v katere jo bomo napolnili, zares čisti in sterilni, in jih bomo zaprli s kakovostnimi pokrovčki, ki dobro tesnijo.

Priljubljeni recepti

Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom

Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.

Srednje zahtevno

Daube provençale

Goveja enolončnica po provansalsko

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.