© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Velikonočne pogačice

Velikonočne pogačice

Čas priprave 1 h + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–14 pogačic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Posnetek zaslona 2023-04-29 105917

Sestavine

  • 375 g gladke moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1,8 dl mleka
  • 35 g kvasa
  • 180 g masla
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 2 g soli
  • ½ žličke zmletega kardamoma
  • 75 g blanširanih nasekljanih mandljev
  • 60 g nasekljane kandirane limonove lupine
  • sok in drobno nasekljana lupinica ½ limone
  • 300 g rozin
  • maščoba in moka za pekač
  • rumenjak za premaz
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 375 g gladke moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1,8 dl mleka
  • 35 g kvasa
  • 180 g masla
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 2 g soli
  • ½ žličke zmletega kardamoma
  • 75 g blanširanih nasekljanih mandljev
  • 60 g nasekljane kandirane limonove lupine
  • sok in drobno nasekljana lupinica ½ limone
  • 300 g rozin
  • maščoba in moka za pekač
  • rumenjak za premaz

Postopek

1

Nekaj moke presejemo v skledo, v sredini naredimo jamico, vanjo vlijemo pol decilitra mlačnega mleka in zmešamo v kvasec; površino pomokamo. Kvasec naj na toplem vzhaja 20 minut, da se na površini naredijo grobe razpoke.

2

Mlačno maslo penasto zmešamo z vaniljevim sladkorjem, sladkorjem v prahu, soljo, preostalim mlekom in kardamomom. Dobljeno maso zmešamo s kvascem in preostalo moko v gladko kvašeno testo. Nato v testo vgnetemo še mandlje, kandirano limonovo lupino, rozine ter limonov sok in nasekljano lupinico. Testo naj pokrito na toplem vzhaja 50 minut.

3

Pečico segrejemo n a 180 ° C.  Testo oblikujemo v kepo in ga dobro pregnetemo. Vzhaja naj še 20 minut. Nato testo oblikujemo v valj in razrežemo na 12 do 14 kosov, ki jih na pomokani delovni površini oblikujemo v kepice. Zložimo jih na pomaščen in pomokan pekač ter premažemo z rumenjakom. Ko se površina testa osuši, jo ponovno premažemo z rumenjakom. Pogačice pečemo pol ure. Ohladijo naj se na pekaču.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.