© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mangov lassi

Indijski jogurtov napitek

Mangov lassi

Indijski jogurtov napitek

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mangov-lassi_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • ¼ skodelice manj mastnega jogurta
  • ½ skodelice svežega manga
  • ⅓ skodelice hladne vode
  • 1–2 žlici medu ali sladkorja
  • 9–10 ledenih kock
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • ¼ skodelice manj mastnega jogurta
  • ½ skodelice svežega manga
  • ⅓ skodelice hladne vode
  • 1–2 žlici medu ali sladkorja
  • 9–10 ledenih kock

Postopek

1

Mango olupimo, z nožem ločimo meso od peške in ga nasekljamo; sok prestrežemo in prihranimo.

2

V posodo mešalnika damo jogurt, mango, sok, vodo in med ali sladkor. Mešamo približno 2 do 3 minute ali tako dolgo, da v mešanici opazimo mehurčke. Dodamo ledene kocke in mešamo, da se speni. Mangov lassi lahko hranimo v hladilniku do 24 ur. V Indiji ga postrežejo kot osvežilni napitek ob jedi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.