© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mangov lassi

Indijski jogurtov napitek

Mangov lassi

Indijski jogurtov napitek

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mangov-lassi_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • ¼ skodelice manj mastnega jogurta
  • ½ skodelice svežega manga
  • ⅓ skodelice hladne vode
  • 1–2 žlici medu ali sladkorja
  • 9–10 ledenih kock
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • ¼ skodelice manj mastnega jogurta
  • ½ skodelice svežega manga
  • ⅓ skodelice hladne vode
  • 1–2 žlici medu ali sladkorja
  • 9–10 ledenih kock

Postopek

1

Mango olupimo, z nožem ločimo meso od peške in ga nasekljamo; sok prestrežemo in prihranimo.

2

V posodo mešalnika damo jogurt, mango, sok, vodo in med ali sladkor. Mešamo približno 2 do 3 minute ali tako dolgo, da v mešanici opazimo mehurčke. Dodamo ledene kocke in mešamo, da se speni. Mangov lassi lahko hranimo v hladilniku do 24 ur. V Indiji ga postrežejo kot osvežilni napitek ob jedi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.