
Mangov lassi
Indijski jogurtov napitek
Mangov lassi
Indijski jogurtov napitek

Sestavine
- ¼ skodelice manj mastnega jogurta
- ½ skodelice svežega manga
- ⅓ skodelice hladne vode
- 1–2 žlici medu ali sladkorja
- 9–10 ledenih kock

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.
Sestavine
- ¼ skodelice manj mastnega jogurta
- ½ skodelice svežega manga
- ⅓ skodelice hladne vode
- 1–2 žlici medu ali sladkorja
- 9–10 ledenih kock
Postopek
Mango olupimo, z nožem ločimo meso od peške in ga nasekljamo; sok prestrežemo in prihranimo.
V posodo mešalnika damo jogurt, mango, sok, vodo in med ali sladkor. Mešamo približno 2 do 3 minute ali tako dolgo, da v mešanici opazimo mehurčke. Dodamo ledene kocke in mešamo, da se speni. Mangov lassi lahko hranimo v hladilniku do 24 ur. V Indiji ga postrežejo kot osvežilni napitek ob jedi.