
Malinove sanje
Malinove sanje

Sestavine
testo
- 4 jajca
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,25 dl olja
- 1,25 dl vode
- 100 g gladke moke
- 100 g zmletih orehov
- 100 g zmletega maka
- 1 žlička pecilnega praška
krema
- 500 g malin
- 100 g sladkorja
- 1,25 dl kisle smetane
- ščepec vaniljevega sladkorja
- 7 listov želatine
- 5 žlic marelične marmelade za premaz
- 200 g čokolade za kuhanje in 100 g kokosove masti za čokoladno glazuro
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
testo
- 4 jajca
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,25 dl olja
- 1,25 dl vode
- 100 g gladke moke
- 100 g zmletih orehov
- 100 g zmletega maka
- 1 žlička pecilnega praška
krema
- 500 g malin
- 100 g sladkorja
- 1,25 dl kisle smetane
- ščepec vaniljevega sladkorja
- 7 listov želatine
- 5 žlic marelične marmelade za premaz
- 200 g čokolade za kuhanje in 100 g kokosove masti za čokoladno glazuro
Postopek
Jajca penasto zmešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem. Počasi dodajamo olje in vodo ter mešamo toliko časa, da dobimo penasto maso. Moko zmešamo z orehi, makom in pecilnim praškom ter vmešamo v jajčno maso. Biskvitno maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 160 do 170 °C približno 30 minut. Vzamemo iz pečice in počakamo, da se biskvit ohladi.
Medtem pripravimo kremo. Maline zmešamo v kašo (če uporabimo zamrznjene, jih nekoliko odcedimo), dodamo sladkor in zmešamo. Želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano čvrsto stepemo s ščepcem vaniljevega sladkorja. Kislo smetano gladko zmešamo in jo vmešamo v sladko smetano. V kozici na nizkem ognju (ali v mikrovalovni pečici) stopimo dobro ožeto želatino in jo z malinovo kašo vmešamo v smetanovo zmes.
Ohlajeno biskvitno podlago namažemo z marelično marmelado in nanjo porazdelimo pripravljeno kremo. Sladico pokrijemo in postavimo v hladilnik za 3 ure, lahko tudi čez noč, da se krema strdi. Strjeno kremo prevlečemo s čokoladno glazuro, ki jo pripravimo tako, da čokolado nad vodno kopeljo stopimo s kokosovo mastjo. Ko se glazura strdi, sladico narežemo na kocke in jo okrasimo s čokoladnimi mrvicami in svežimi malinami.