
Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem
Losos s pršutom je odlična ideja!
Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem
Losos s pršutom je odlična ideja!

Sestavine
- 2 fileja (divjega) lososa
- 4 rezine kraškega pršuta ali krškopoljske slanine
- malo masla ghee ali kokosove maščobe
- 1 velik gomolj sladkega krompirja
- sol in poper

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 2 fileja (divjega) lososa
- 4 rezine kraškega pršuta ali krškopoljske slanine
- malo masla ghee ali kokosove maščobe
- 1 velik gomolj sladkega krompirja
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Fileja lososa osolimo, obilno popopramo in vsakega zavijemo v dve rezini pršuta ali slanine. V ponvi raztopimo maslo ghee ali kokosovo maščobo in ju na šibkem ognju počasi popečemo. Priporočljivo je, da je temperatura blaga ali zmerna, nikar pa naj se pršut ali ne začne smoditi. Pečemo par minut na vsaki strani, da pršut rahlo porjavi, meso lososa pa v sredini ostane še rožnato.
Sladki krompir olupimo (ali raje le dobro operemo), narežemo na tanjše rezine in zložimo v pekač, obložen s papirjem za peko. Nato ga solimo, popramo, pokapamo z nekaj kapljicami olja makadamije in pečemo v pečici do mehkega, približno 45 minut. Čas priprave lahko skrajšamo tako, da krompir predhodno »na tričetrt« pokuhamo, osušimo (ohladimo), prestavimo v pekač in pečemo 20 minut.