
Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem
Losos s pršutom je odlična ideja!
Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem
Losos s pršutom je odlična ideja!

Sestavine
- 2 fileja (divjega) lososa
- 4 rezine kraškega pršuta ali krškopoljske slanine
- malo masla ghee ali kokosove maščobe
- 1 velik gomolj sladkega krompirja
- sol in poper
Preberite tudi

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.

Njoki malo drugače: 7 idej, ki vedno uspejo
Njoki, svaljki, lulčki ... sami jim dajte ime, mi vam pomagamo z idejami z različnih vetrov.

Kako prepoznati sveže šparglje?
Pri špargljih se močno pozna vsaka ura skladiščenja, zato je dobro vedeti, kako prepoznati njihovo svežino.
Sestavine
- 2 fileja (divjega) lososa
- 4 rezine kraškega pršuta ali krškopoljske slanine
- malo masla ghee ali kokosove maščobe
- 1 velik gomolj sladkega krompirja
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Fileja lososa osolimo, obilno popopramo in vsakega zavijemo v dve rezini pršuta ali slanine. V ponvi raztopimo maslo ghee ali kokosovo maščobo in ju na šibkem ognju počasi popečemo. Priporočljivo je, da je temperatura blaga ali zmerna, nikar pa naj se pršut ali ne začne smoditi. Pečemo par minut na vsaki strani, da pršut rahlo porjavi, meso lososa pa v sredini ostane še rožnato.
Sladki krompir olupimo (ali raje le dobro operemo), narežemo na tanjše rezine in zložimo v pekač, obložen s papirjem za peko. Nato ga solimo, popramo, pokapamo z nekaj kapljicami olja makadamije in pečemo v pečici do mehkega, približno 45 minut. Čas priprave lahko skrajšamo tako, da krompir predhodno »na tričetrt« pokuhamo, osušimo (ohladimo), prestavimo v pekač in pečemo 20 minut.