Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem

Losos s pršutom je odlična ideja!

Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem

Losos s pršutom je odlična ideja!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2 fileja (divjega) lososa
  • 4 rezine kraškega pršuta ali krškopoljske slanine
  • malo masla ghee ali kokosove maščobe
  • 1 velik gomolj sladkega krompirja
  • sol in poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 2 fileja (divjega) lososa
  • 4 rezine kraškega pršuta ali krškopoljske slanine
  • malo masla ghee ali kokosove maščobe
  • 1 velik gomolj sladkega krompirja
  • sol in poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Fileja lososa osolimo, obilno popopramo in vsakega zavijemo v dve rezini pršuta ali slanine. V ponvi raztopimo maslo ghee ali kokosovo maščobo in ju na šibkem ognju počasi popečemo. Priporočljivo je, da je temperatura blaga ali zmerna, nikar pa naj se pršut ali ne začne smoditi. Pečemo par minut na vsaki strani, da pršut rahlo porjavi, meso lososa pa v sredini ostane še rožnato.

2

Sladki krompir olupimo (ali raje le dobro operemo), narežemo na tanjše rezine in zložimo v pekač, obložen s papirjem za peko. Nato ga solimo, popramo, pokapamo z nekaj kapljicami olja makadamije in pečemo v pečici do mehkega, približno 45 minut. Čas priprave lahko skrajšamo tako, da krompir predhodno »na tričetrt« pokuhamo, osušimo (ohladimo), prestavimo v pekač in pečemo 20 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.