© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos s pomarančno-rabarbarino solatko

Losos je slastno mastna riba, a brez skrbi, po zaslugi obilja maščobnih kislin omega 3, beljakovin in vitamina D velja za zdravo hrano!

Losos s pomarančno-rabarbarino solatko

Losos je slastno mastna riba, a brez skrbi, po zaslugi obilja maščobnih kislin omega 3, beljakovin in vitamina D velja za zdravo hrano!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Losos s pomarančno-rabarbarino solatko

Sestavine

  • 1 žlica brinovih jagod
  • 1 žlička zrn črnega popra
  • 2 fileja lososa
  • 2 žlici oljčnega olja

solatka

  • 1 pomaranča
  • 2 stebli rabarbare
  • velika pest vodne kreše
  • 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
solata, cezarjeva-solata

To so triki za popolno cezarjevo solato

Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Sestavine

  • 1 žlica brinovih jagod
  • 1 žlička zrn črnega popra
  • 2 fileja lososa
  • 2 žlici oljčnega olja

solatka

  • 1 pomaranča
  • 2 stebli rabarbare
  • velika pest vodne kreše
  • 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja

Postopek

1

Za solatko najprej filetiramo pomarančo. Odrežemo ji dno in vrh, nato obrežemo lupino in pazimo, da ostranimo vse bele dele. Obrezano pomarančo držimo nad skledo, da prestrežemo sok, in zarežemo med belimi kožicami, da v skledo izrežemo krhlje. Rabarbaro narežemo na tanke trakce, jih dodamo v skledo k pomaranči in pustimo marinirati 15 minut.

2

Medtem v možnarju grobo zdrobimo brinove jagode in poprova zrna. Lososova fileja položimo na pekač, ju premažemo z oljem in nato obložimo s poprovo-brinovo mešanico. Žar v pečici razgrejemo na najvišjo temperaturo in podenj postavimo lososa za 6 do 7 minut, vendar pazimo, da se začimbe ne zažgejo.

3

Pomaranči in rabarbari dodamo krešo, zabelimo z ekstra deviškim oljčnim oljem, dobro zmešamo in ponudimo k lososu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.