
Losos s pomarančno-rabarbarino solatko
Losos je slastno mastna riba, a brez skrbi, po zaslugi obilja maščobnih kislin omega 3, beljakovin in vitamina D velja za zdravo hrano!
Losos s pomarančno-rabarbarino solatko
Losos je slastno mastna riba, a brez skrbi, po zaslugi obilja maščobnih kislin omega 3, beljakovin in vitamina D velja za zdravo hrano!

Sestavine
- 1 žlica brinovih jagod
- 1 žlička zrn črnega popra
- 2 fileja lososa
- 2 žlici oljčnega olja
solatka
- 1 pomaranča
- 2 stebli rabarbare
- velika pest vodne kreše
- 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska,

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 1 žlica brinovih jagod
- 1 žlička zrn črnega popra
- 2 fileja lososa
- 2 žlici oljčnega olja
solatka
- 1 pomaranča
- 2 stebli rabarbare
- velika pest vodne kreše
- 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Za solatko najprej filetiramo pomarančo. Odrežemo ji dno in vrh, nato obrežemo lupino in pazimo, da ostranimo vse bele dele. Obrezano pomarančo držimo nad skledo, da prestrežemo sok, in zarežemo med belimi kožicami, da v skledo izrežemo krhlje. Rabarbaro narežemo na tanke trakce, jih dodamo v skledo k pomaranči in pustimo marinirati 15 minut.
Medtem v možnarju grobo zdrobimo brinove jagode in poprova zrna. Lososova fileja položimo na pekač, ju premažemo z oljem in nato obložimo s poprovo-brinovo mešanico. Žar v pečici razgrejemo na najvišjo temperaturo in podenj postavimo lososa za 6 do 7 minut, vendar pazimo, da se začimbe ne zažgejo.
Pomaranči in rabarbari dodamo krešo, zabelimo z ekstra deviškim oljčnim oljem, dobro zmešamo in ponudimo k lososu.