
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 300 g sladkorja
- rezine 1 limone in 1 pomaranče
- 500 g malin
- voda (gazirana ali negazirana)
- sveža meta
- led

Zdrobov narastek – sladica otroštva, ki nikoli ne gre iz mode
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.

Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Pet okusnih idej z rižem (ki niso rižota)
Riž ni samo za rižote. In ni samo priloga. Lahko ga uporabimo v solatah, polpetih, hrustljavih kroglicah, kremastih pudingih... Zaloga riža je v shrambi vedno dobrodošla.
Sestavine
- 300 g sladkorja
- rezine 1 limone in 1 pomaranče
- 500 g malin
- voda (gazirana ali negazirana)
- sveža meta
- led
Postopek
Maline damo v večjo ponev, dodamo rezine limone in pomaranče, posujemo s sladkorjem in zalijemo s 3,5 dl hladne vode. Zavremo, vmes večkrat premešamo in pustimo, da se ohladi. Precedimo skozi cedilo in z žlico pritiskamo, da izcedimo čim več soka.
Postrežemo tako, da v kozarec vlijemo malo sirupa, dodamo kocke ledu in razredčimo z ohlajeno gazirano ali negazirano vodo. Okrasimo s svežo meto. Sirup lahko v hladilniku hranimo en teden.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Listnata solata s koromačem in jabolkom
Topli sendviči s tahinijem, feto in medom
Na še tako zaspano jutro nas topli sendviči zbudijo z vonjem, okusom in hrustljavostjo ter nas nasitijo vse do kosila.
Testenine karbonara s pečeno cvetačo in lešniki
Segedin golaž
Po vseh dobrotah in težkih jedeh med prazniki bo segedin oziroma segedinski golaž še kako prijal.