Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 300 g sladkorja
- rezine 1 limone in 1 pomaranče
- 500 g malin
- voda (gazirana ali negazirana)
- sveža meta
- led
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Preprost božični kruh z dolgo tradicijo
Božični kruh s suhim sadjem poznamo pod številnimi imeni, a prav vsaka različica služi kot sladek opomin, da je tradicijo treba spoštovati in ohranjati.
Sestavine
- 300 g sladkorja
- rezine 1 limone in 1 pomaranče
- 500 g malin
- voda (gazirana ali negazirana)
- sveža meta
- led
Postopek
Maline damo v večjo ponev, dodamo rezine limone in pomaranče, posujemo s sladkorjem in zalijemo s 3,5 dl hladne vode. Zavremo, vmes večkrat premešamo in pustimo, da se ohladi. Precedimo skozi cedilo in z žlico pritiskamo, da izcedimo čim več soka.
Postrežemo tako, da v kozarec vlijemo malo sirupa, dodamo kocke ledu in razredčimo z ohlajeno gazirano ali negazirano vodo. Okrasimo s svežo meto. Sirup lahko v hladilniku hranimo en teden.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čebulna pita s čedarjem
Tudi solze ob rezanju čebule bodo vredne, ko boste poskusili to slastno čebulno pito!
Popečene pokrovače s pastinakovim pirejem in drobtinami s panceto
Masa za palačinke
Masa za palačinke - rahle, tanke, slastne - je eden tistih osnovnih receptov, ki jih mora poznati vsak.